Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zloději zemřeli při vykrádání hrobky v Číně. Otrávili se jedovatým plynem

Autor: nka - 
12. března 2017
21:08

Čtyři lidé zemřeli v Číně na otravu jedovatými výpary při pokusu vyloupit starodávnou hrobku. Oznámila to ruská agentura TASS s odkazem na čínský server Sina.

Šest mužů přineslo v úterý do nemocnice v jihočínské provincii Kuej-čou svého druha, který byl v bezvědomí. Zdravotníkům se představili jako horníci a oznámili, že jejich kolega se otrávil plynem při práci v uhelném dole. Zatímco se lékaři snažili muže zachránit, ztratili další tři z údajných horníků vědomí.

Podobné nehody nejsou v Číně výjimečné. Nedávno v čínské zoo roztrhal tygr muže, který přelezl přes plot, aby nemusel platit vstupné:
Video  Muže v čínské zoo před zraky ženy a dítěte roztrhal tygr  - Youtube
Video se připravuje ...

Personálu nemocnice bylo podezřelé, že v oblasti žádné doly nejsou, a tak zavolali policii. Ta zjistila, že skupina deseti zlodějů vyrazila vyloupit místní hrobku z dob dynastie Sung. Ta v zemi vládla v letech 960 až 1279. Otrávili se ale jedovatými parami z paliva v generátoru, který na místo přinesli s sebou.

Z deseti mužů zemřeli tři na místě a jejich těla policie našla v hrobce. Další skonal v nemocnici, kde čtyři ze zlodějů ještě zůstávají na pozorování. Dva zbývající členy bandy, kteří při zločinu hlídali venku a vyvázli tak bez úhony, už policie zatkla.

Podívejte se, jak vypadá zasedání čínského parlamentu:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi