Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trumpova žena a dcera slavily MDŽ v Bílém domě. Na prvním banketu první dámy

Autor: simao, ČTK - 
8. března 2017
22:35

Šlo o první oficiální událost v Bílém domě, kterou zorganizovala Melania Trumpová jako první dáma. Na oslavě MDŽ nechyběla ani její nevlastní dcera Ivanka Trumpová.

První dáma Spojených států Melania Trumpováuspořádala v Bílém domě slavnostní oběd u příležitosti oslav Mezinárodního dne žen.

Trumpová na obědě přivítala přibližně 50 žen, mezi nimi nevlastní dceru Ivanku Trumpovou, manželku viceprezidenta Mika Pence Karen, poradkyni Bílého domu Kellyanne Conwayovou a ministryni školství Betsy DeVosovou.

VIDEO: Takhle v Bílém domě dovádí syn Ivanky Trump

Video  Ivanka Trump v Bílém domě  - Facebook_IvankaTrump/BPŽ
Video se připravuje ...

Melania Trumpová v Bílém domě nežije

Popularita Trumpové od doby inaugurace jejího manžela podle CNN stoupá. V současné době má k nové první dámě pozitivní postoj 52 procent Američanů. Před Trumpovou inaugurací to bylo jen 36 procent.

Melania Trumpová, původem slovinská modelka, s manželem v Bílém domě nežije. Po Trumpově volebním vítězství rodina oznámila, že do konce letošního školního roku zůstane s desetiletým synem Barronem v New Yorku.

První dáma se s manželem vídá jen občas - především o víkendech ve floridském letovisku Mar-a-Lago. To dcera Ivanka se se svým mužem Jaredem Kushnerem do metropole přesunula.

Samotný Bílý dům byl do 7. března uzavřen veřejnosti. „Jsem nadšená, že mohu znovu otevřít Bílý dům stovkám tisíc návštěvníků, kteří přicházejí každý rok,“ uvedla však první dáma Melania v prohlášení. „Jsem oddaná úkolu obnovit a zachovat nejvýraznější symbol našeho národa,“ dodala.

Neobvykle dlouhá pauza od znovuotevření Bílého domu po inauguraci nového prezidenta narušila dlouhou tradici, upozornily světové agentury. U předchozích prezidentů bývalo zvykem, že své sídlo návštěvníkům otevřeli již krátce po nástupu do funkce, aby tak symbolicky přijali gratulaci běžných lidí.

VIDEO: Melania Trumpová během proslovu

Video  Místo Donalda Trumpa se za řečnický pultík postavila jeho manželka.  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi