Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Styl od A do Z: Chelsea boty se hodí skoro ke všemu! Víte, jak je nosit?

Chelsea boty mají mnoho podob
8. března 2017 | 06:00

S kolegyní Markétou, která miluje boty, jsme znovu vyrazily do obchodního centra Palladium a tentokrát jsme se zaměřily na stylové chelsea boots, neboli perka. Tyhle pohodlné boty jsou totiž velkým hitem už několikátý rok a nejlepší na nich je, že je můžete nosit prakticky celoročně.

Kotníkové chelsea boots – nebo chcete-li perka – za poslední roky pronikly snad do každého ženského botníku. A vlastně nejen ženského. Oblíbili si je totiž i někteří muži. A aby pohodlné boty s gumičkou nebyly brzy nudné, začaly se vyrábět ve všemožných podobách. Zhruba před čtyřmi lety v obchodech převažovala černá a hnědá perka s plochou podrážkou. A jaké boty můžeme sehnat dnes? To jsme pro vás zjišťovaly v obchodech.

Našly jsme klasické chelsea, ale i takové, kterými nepohrdne žádná milovnice žhavých trendů. Zaujaly nás například černá perka s jemnou patinou, ozvláštněná navíc blýskavým hadím vzorem a drobným detailem v podobě šněrování. Na jedné botě se tak spojuje několik aktuálních trendů. Do oka nám také padla metalická perka s robustní podrážkou, která se skvěle hodí k džínám a celkově ke sportovnímu stylu, nebo černé chelsea se širokým podpatkem, které zase dodají každému modelu elegantní šmrnc.

Na náš další výběr se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Chelsea neboli perka mají několik podob. Našly jsme je pro vás! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ