Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šla s kamarádkami na vybíjenou: Po ráně míčem přišla o půlku trupu!

Autor: so - 
7. března 2017
06:07

Šla si jen tak zablbnout s kamarádkami, zahrály si vybíjenou a div že kvůli tomu nepřišla o život! Lesley Kane (35) odřel míč při hře bok a do oděrky se jí pak dostala bakteriální infekce. Ta se rozšířila tak, že nebohé ženě postupně sežrala půl hrudníku!

Ranka na Lesleyně boku nebyla skoro vidět, přesto spustila řetězec tragických událostí. Britské mamince se už po několika hodinách udělalo doma zle. Do nemocnice ji však převezla sanitka až po čtyřech dnech příšerných bolestí.

To už bylo málem pozdě. Lékaři jí pak sdělili, že kdyby ji přivezly ještě o pár hodin později, už by jí nezachránili… Za celým incidentem stála otrava krve a maso požírající choroba s názvem nekrotizující fasciitida.

„Nejprve jsem se cítila jako při chřipce a myslela jsem si, že se z toho vyležím,“ vzpomíná dvojnásobná matka. Avšak o pár dní později již bojovala o holý život. „Ta baktérie mě chtěla zabít! Maso na mě hnilo,“ dodala Lesley.

Té během léčby museli lékaři odstranit levé prso, část hrudníku, boku i zad. Žena podstoupila čtyř operace v průběhu 24 hodin. Pak strávila devět dní na intenzívní péči a půl roku na nemocničním lůžku.

„Když jsme se probrala ze sedativ, v hrůze jsem zjistila, že mi chybí skoro půlka těla! Až když mi manžela a lékaři všechno vysvětlili, byla jsem ráda, že mi zachránili život,“ říká dnes Lesley.

Co je nekrotizující fasciitida

Jedná se o vzácnou, ale nesmírně nebezpečnou bakteriální infekci, která ve velmi krátké době nejdříve začne požírat měkkou tkáň pod kůží a později také tuk, kůži a svalstvo a dokonce může napadnout i genitálie.

Nejvíc v ohrožení jsou lidé, kteří mají oslabenou imunitou. Nemoc se projevuje horečkou a rudými bolestivými otoky, které se velmi rychle šíří.

pupak ( 7. března 2017 15:56 )

Lékaři jí pak sdělili, že kdyby ji přivezly ještě o pár hodin později, už by jí nezachránili… Až když mi manžela a lékaři všechno vysvětlili, byla jsem ráda, že mi zachránili život Možná by si autor mohl po sobě článek aspoň přečíst.

saldo ( 7. března 2017 13:02 )

Nejvyšší čas, aby Blesk zavedl pro blogery podobný systém jako je na iDnesu. Rázem by ubylo vulgárních debilů typu "polib.mi.zadel".

mart33 ( 7. března 2017 12:00 )

Je to výsledek imigrace. Mám jednu známou co provozuje kuchyni školní jídelnu v Rakousku a ta říká že afričané mají v sobě bakterie které jsou pro normálního člověka i smrtelné. Takže jejich jídelna pořád desinfikuje kuchyň jak o život.

inocenta ( 7. března 2017 10:31 )

Mevíme, co vše existuje někde ve vesmíru, i cesty na jiné planety můžou být v tomto směru riziko.

Zobrazit celou diskusi