„Je to mistrovství světa ve fotbale pro lékaře, zastoupení má Jižní Amerika, Severní Amerika, Evropa, pak také Asie… Národní týmy jednotlivých zemí soutěží o titul mistra světa,“ popsal v pořadu Blesk.cz Selfie z Prahy ortoped Robert Jůzek.

Fotbal hraje od dětství, začínal v AFK Slavoj Podolí Praha. V pubertě se ale rozhodl raději studovat, než se profesionálně věnovat fotbalu. Na mistrovství ale vždy rád jede.

„Hrají tam zástupci nemocnic z celého Česka, kteří se přihlásí a uspějí na campu. Strašně se mi líbí, že tam nemůže přijet 18 třicetiletých fotbalistů-lékařů, ale musí tam být i doktor nad 35 let, doktor nad 45 let…,“ popisuje Jůzek.

Jako ortoped ovšem ví, jaká zranění se mohou při fotbale stát. Proto někdy raději nedá gól, než aby zranil sebe či soupeře.

„Posledního půl roku jsem opatrnější, nejdu do toho tak po hlavě jako dřív, uvědomuju si ty věci. Člověk má strach o sebe i spoluhráče a protihráče. Spoustu soubojů pak vypustím. Mám dva metry, 100 kilo, takže když do někoho vlítnu, tak ho zraním snadno. Holt nedám gól, ale on nebude mít otřes mozku,“ vysvětluje lékař.

Jít do Německa odmítl

Jůzek pracuje po boku takových kapacit, jako je profesor Chomjak z dětské ortopedie, doktor Matějovský stran onkologické ortopedie nebo doktor Majerníček z traumatologie. A právě od nich se rád učí.

„Mojí prioritou je být patriot a dělat medicínu tady v Česku, učit se od starších, nějakým způsobem je následovat. Cílem je mít respekt a autoritu v oboru. Nedávno jsem dostal nabídku, abych šel za nesrovnatelných podmínek pracovat do Německa. Ale odmítl jsem, kariérní růst by totiž šel stranou,“ dodává Jůzek.

Na to, co mistr světa předvádí s míčem přímo v jeho ordinaci, se podívejte v tomto díle pořadu Selfie z Prahy. Uvidíte i model Česka, po kterém jezdí desítky mašinek:

Video
Video se připravuje ...

V Praze roste model ČR s jezdícími vláčky! A mistr světa ve fotbale operuje lidi na Bulovce. Matěj Smlsal, David Vaníček

Všechny díly Selfie z Prahy najdete ZDE!