Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Smrt Čecha (†28) na Tenerife: Při karnevalu spadl z devíti metrů

Autor: simao - 
2. března 2017
23:33

28letý Čech zemřel na španělském ostrově Tenerife, kde dlouhodobě žil v obci Granadilla. Utrpěl těžká zranění po pádu z devítimetrové výšky, k němuž došlo nad ránem v průběhu závěrečných oslav tamního karnevalu, uvedl web Grandcanariaforum.cz, který smutnou informaci přinesl.

Mladý Čech zahynul na ostrově Tenerife poté, co spadl ve městě Santa Cruz z prostoru promenády zhruba z devítimetrové výšky do prostoru přístaviště a utrpěl vážná zranění hlavy, tvrdí český web, který se odkazuje na oficiální informace radnice ve zmiňovaném městě, kde na konci února probíhal populární karneval.

V nemocnici bojovali o jeho život

Těžkým zraněním nepodlehl údajně český mladík na místě, záchranářům se jej nejprve podařilo stabilizovat. Bojovali o jeho život během převozu do nemocnice Panny Marie Candelárské a poté i lékaři v ní.

K tragické nehodě došlo v úterý nad ránem před šestou hodinou ranní (cca. v 5:50), mladý Čech svým zraněním podlehl krátce po poledni. „Zemřel 12 hodin po převozu do nemocnice v důsledku brutální rány, kterou utrpěl v lebce. Událost způsobila v hlavním městě Tenerife velký rozruch,“ poznamenal web La Opinión Tenerife.

Případ prošetřuje tamní policie

Patrně nešlo o běžného turistu, na ostrově Tenerife měl žít dlouhodobě. O tom, že šlo o mladého Čecha, který žije na Tenerife „celá léta“, totiž píše i tenerifský web Diario de Avisos.

Upozorňuje přitom, že město Santa Cruz je pyšné na jinak bezpečný průběh svého tradičního festivalu. Čech, jehož jméno nebylo zmíněno, měl spadnout z frekventované promenády Francisca La Roche, kde karnevalové veselí probíhalo také. 

Případ nyní prošetřuje tamní policie - zjišťuje, jak se mladík dostal přes plot, který promenádu od přístaviště odděluje. A zda spadl vlastním přičiněním, či za jeho smrt může někdo další, upozorňují španělské weby.

Máte jakékoli informace k úmrtí českého mladíka na Tenerife? Napište nám: tip@blesk.cz

 

Zobrazit celou diskusi