Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pátrání po Míše (13): Policie nasadila psa na vyhledávání mrtvol!

Autor: Zbyněk Schnapka - 
2. března 2017
17:22

Speciálně vycvičený policejní pes na vyhledávání mrtvol prohledával areál bývalé raketové základny u Kralovic na Plzeňsku. Stejně jako už dvakrát před tím jeho lidští kolegové zde hledal zmizelou Míšu (13) z Ústí.

Německý ovčák vyskočil u závory vjezdu do areálu ze zelené dodávky a zamířil do akce. Kromě lesa se soustředil na prohledávání trosek a částí polorozpadlých budov. Těch je tady více než desítka.

„Venčím tady psa,“ to byla jediná slova psovoda, která pronesl. Podle informací Blesku ale německý ovčák, kterého podle svých slov „jen venčil“, umí vyčuchat mrtvoly. Tento pes i vozidlo tohoto muže v civilu se už objevilo v Záhornici na Nymbursku, kde policisté našli dvě těla zalitá do betonu ve stodole. „Nemohu se k tomu vyjádřit či to jinak komentovat,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Míša (13) zmizela 11. ledna v Ústí. Čtyři dny po jejím zmizení našli tady u bývalé raketové základny bývalého přítele Míšiny matky Otu S. (†38) opilého, když se tady poprvé pokusil o sebevraždu. Ten se pak oběsil na začátku února v pronajatém bytě v Čemínech na Plzeňsku. Od té doby tady už policisté dvakrát Míšu (13) hledali. Zatím ale bezvýsledně.

Bývalá raketová základna se rozkládá na ploše 20 hektarů. Je zde asi desítka polorozpadlých budov a bunkrů. V podzemí je pak labyrint chodeb, které jsou navzájem propojeny. Podzemní objekty mají i několik podlaží, v některých jsou odpadky, jiné jsou zaplavené vodou. Vedou sem šachty, ve kterých by se tělo dalo snadno ukrýt.

Les a bývalá raketová základna, kde policisté pátrali, je první vhodné místo na cestě z Ústí do Plzně, kde by se vrah mohl těla zbavit. Z Ústí až na Kralovickou je hustě osídlená oblast bez lesů, které tady teprve začínají.

osol ( 6. března 2017 08:17 )

nevieme ako to bolo s otom a detektorom, ani vysledky, len same domnienky a dohady a urcite sa im on nepriznal, ze si dal prasky, to len bulvar zvelicil

jirsbe ( 6. března 2017 02:39 )

samozrejme bych to mise nepral ze pokud by ji nejspis ota zabil ze by se ji musel zrovna timle spusobem zbavovat ale zase je temer jedno co by s obeti pak delal te uz nejak vic ublizit nemuze kdyz si vemu co tomu predchazelo nez umrela s tim otou neni co dal resit nemuselo by to tak zalezet jenom na sebevrazde ale co se pred ni stalo neni prece mozne aby clovek kterej nema sebemensi kousek spatneho svedomi aby neprosel dl a jeste pod praskama na sklidneni navic to ze byl obvinenej ze sexualniho obtezovani nezletile to preci neznamenalo ze to tak muselo bejt tam by se to tezko dokazovalo slovo proti slovu tak ze tohle nemuselo bejt pricinou a prave proto ho za to nemuseli davat do vazby a to vedel sam to naznacil a otocil patrani jinym smerem tim pokusem o sebevrazdu do te doby ho stim misi zmizenim nespojovaly to se patralo smer strizovycky vrch pak ten detektor kterym neprosel to by jeste nebylo tak strasny kdyby se jeste nezjistilo ze ota byl pod praskama tak co ho muselo dohanet k tomu ze na sebe upozornil a pak se obesil on nemel jinej duvod kdyby jo proc uz by to neudelal driv pokud by mel nejake problemy nemislim se zakonem ale je toho hodne a to by mozna ten dopis na rozloucenou nechal jak jsem uz tady psal te zprave kdyz misa zmizela jsem nejdriv nevenoval pozornost ale jen tak letmo jsem cetl a ani mi to neprislo nejak co by se nestavalo utekla nebo sebevrazda kvuli klukovy nebo znamkam rodine tak uz mi na tom neprijde nic zajimaviho ale kdyz jsem si precetl ze si to ota hodil tak jsem vedel ze ji neco udelal uplne me zamrazilo kdyz jsem si rekl ze muze bejt nekde znasilnena zavrena ale jeste ziva a nikdo nevi kde je krome oty to byla prvni vec co me napadlo nevim proc zrovna tohle proto jsem taky vyhledaval jenom zpravy o mise divnej pocit ja sice tady pisu typy ale to uz jenom z toho co tady clovek po tech zpravach cte tak si to trochu nejak spojuju a neni divu ze ty teorie jsou nekdy az prehnany na co vsechno clovek muze myslet navic se pak ty zpravy

fromoutofnowhere ( 5. března 2017 20:11 )

zeby bol ota alebo ota s evou tak primitivni, ze by misku odstranili, ked zacala mozno hovorit, ze povie pravdu? mozno kamaratka zavazila, alebo sa tak miska rozhodla sama. naozaj ktovie.

fromoutofnowhere ( 5. března 2017 19:45 )

ta, s ktorou sa pohadala a malo komunikovala, to bola asi ta, co ju ota vozil, ze, tak ta na nu asi bola nastvana, ze preco nevypovedala aj ona proti otovi. mozno uz vtedy sa nieco dialo, ta kamaratka to vedela a mala to za zle miske, ze preco to nepovedala. ktovie.

sabartnok ( 5. března 2017 18:34 )

tak koukám že už to začíná s těmi teoriemi houstnout... já uvěřím ve vinu Oty až najdou tělo či jeho zbytky s indiciemi pachatele. Teď se dá věřit čemukoli a hlavně už je tak pozdě, že spíš věřím, že nenajdou nic a Míša je fakt někde unesená živá a dokonce mohla být dobře zaplacená či je dobře placená. V této fázi lze i věřit, že Ota si vzal život kvůli nadcházející kauze s dívkou, kterou málem znásilnil a pustil jen proto, že ho volalai k výslechu, a když se ztratila Míša, která už o něm kdysi vypovídala kladně, stál před skutečností, že u soudu už nebude mít Míšu jako jediného svědka obhajoby a jestli se nenajde, hoděj mu na krk ještě ji. A jak jsem řekla, to by ten kriminál asi nepřežil. To, že se Míša pohádala s kamarádkou (či naopak) mohlo být právě kvůli tomu, že Míša řekla, že o Otovi u soudu špatně mluvit nebude a že i u výslechu ho podržela. Výslech té kamarádky neznáme. Jo a co ten nový přítel Evy, o kterém Míša mluvila jako o otci? Byl také na dl? Taky nevíme. Chování Evy k Otovi bezprostředně po únosu nevypadá vůůůbec, že by ho z toho vinila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání