Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na náklaďák na Českolipsku spadl strom: Řidič v kabině zemřel

Na náklaďák na Českolipsku spadl strom: Řidič v kabině zemřel. (ilustrační foto)
Na náklaďák na Českolipsku spadl strom: Řidič v kabině zemřel. (ilustrační foto)  (Autor: Aktu.cz)
Autor: ČTK, kon - 
2. března 2017
14:07

Po pádu vzrostlého stromu na kabinu nákladního auta zemřel ve čtvrtek na Českolipsku jeho řidič (†52). Nehoda se stala po 12:30 na silnici první třídy v Jestřebí. Policie odhaduje, že úsek silnice 9 bude uzavřený zhruba do 17:30.

Řidič při pádu stromu na kabinu utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. „Přivolaný lékař mohl jen konstatovat smrt,“ řekl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Hasiči provedli protipožární opatření a vyprostili tělo řidiče. „Po zadokumentování události policií strom rozřežou a odstraní z komunikace,“ dodala krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

"Ve 12:20 projíždělo nákladní vozidlo tovární značky Tatra, upravená na cisternu, která převážela fekálie, od Dubé na Jestřebí a v mírném stoupání za osadou Podolec došlo vlivem silného větru k pádu vzrostlého topolu. Strom spadl na kabinu auta a řidič utrpěl smrtelné zranění. Tatra ovšem jela dál a přejela do protisměru, kde se srazila s peugeotem, jehož řidič naštěstí nebyl zraněn. Neovladatelná tatra pak jela ještě dál a nakonec sjela do příkopu a havarovala," řekla Blesku policejní mluvčí IVana Baláková s tím, že vůz po pádu stromu ujel přibližně 50 metrů.

Řidiči by měli jezdit v Libereckém kraji opatrně. Podle dopravního webu policie padlé stromy blokují i další silnice. Hasiči je odstraňují například v Jablonci, Bílém Kostele, Frýdštejně nebo u Svijan.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání