Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Přítelkyně Dana zavražděného při požáru v Jirkově: Slova plná bolesti!

Autor: ljš - 
28. února 2017
08:56

Brutální vražda, která nemá v Česku obdoby. Táta Miroslav (†59) se synem Danielem (†23) zemřeli děsivou smrtí, když je v jejich bytě v Jirkově upálil kvůli osobnímu sporu s mladším z nich Václav M. Policie už rodině předala ostatky zemřelých, a příbuzní tak mohli oznámit datum pohřbu.

Poslední rozloučení se zemřelými se bude konat v pondělí 6. března od 10 hodin v obřadní síni na chomutovském hřbitově. Na svém Facebooku to oznámila přítelkyně zemřelého Daniela Kateřina. K smutečnímu oznámení připojila zdrcující komentář. Nedokážu vyjádřit bolest ani bezmoc, kterou cítím,“ napsala.

Zdrcená je také Danova maminka Dáša, která tragédii přežila jen náhodou, protože byla zrovna v práci. Jediné, co jí tak zůstalo, bylo oblečení, které měla zrovna na sobě. Známí rodiny se jí tak snaží pomoci a založili pro ni sbírku. „Všechny zdravím, píšu za mamku, jelikož teď nemá sílu všem odepsat na událost, která se nám přihodila. Děkujeme všem, co při nás stojí a pomáhají nám to překonat. Děkujeme za slova útěchy,“ napsala na Facebooku Danielova sestra Michaela.

Krom rodiny, která přišla o své dva členy, požár způsobil problémy i další obyvatelům domu. Jirkovská radnice proto pro všechny poškozené zřídila sbírku, která potrvá do konce dubna. „Zvládli jsme ji vyhlásit v rekordním čase, v pondělí ji schválili radní a ve středu odpoledne už jsme měli v datové schránce osvědčení od krajského úřadu,“ řekl mluvčí města Josef Dušek. Lidé mohou přispívat na účet číslo 115-4168210237/0100. V podatelně městského úřadu je také k dispozici kasička na dary v hotovosti.

Video  Požár v Jirkově  - Video pro Blesk - Mirka Rybková
Video se připravuje ...

Při požáru v panelovém domě zemřeli otec se synem. Kriminalisté v případu obvinili jedenatřicetiletého muže, který podle nich úmyslně a po předchozím uvážení polil dveře od bytu hořlavinou a zapálil. Za vraždu a obecné ohrožení mu hrozí až výjimečný trest. Soud ho poslal do vazby.

Požár a následky hašení zasáhly z větší části celý vchod obytného objektu. Část bytů je po hašení promáčená. Nabídky Jirkova a bytového družstva na náhradní ubytování lidé nevyužili. Žádat mohou o pomoc při živelní pohromě, která může činit přes 51 000 na osobu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání