Součástí oscarového večera byl již tradičně i segment s názvem In Memoriam, během nějž mohli hosté v sále zavzpomínat na své kolegy z branže, kteří v posledním roce navždy odešli z tohoto světa. Zatímco Jennifer Aniston (48) na pódiu četla komentář, na obrazovce se mezitím objevovaly fotografie se jménem a datem úmrtí konkrétního slavného nebožtíka.

Jednou zesnulou byla ale i australská kostýmní návrhářka Janet Patterson, která zemřela v říjnu loňského roku a za života byla čtyřikrát nominovaná na Oscara. Zlatou sošku si ovšem nakonec nikdy neodnesla. Právě v jejím případě došlo k přešlapu ze strany organizátorů, jelikož na obrazovce se vedle jejího jména objevila fotografie jiné ženy! Na snímku byla vyobrazena filmová producentka Jan Chapman (66). Ta je přitom stále naživu.

Chyby si během slavnostního večera navíc nikdo nevšiml! Zatímco trapas s vyhlášením nejlepšího filmu přehlédnout nešel, nad touto chybou se nikdo nepozastavil.

Video
Video se připravuje ...

Největší trapas v historii Oscarů: Omylem vyhlásili špatného vítěze! 

Nominovaní byli zřejmě příliš nervózní nebo si možná v duchu připravovali vítěznou řeč, ostatní zase asi špatnou fotografii přehlédli, protože je rozptyloval odvážný výstřih Jennifer Aniston. Jenže samotnou Chapman, kterou na Oscarech v podstatě pohřbili zaživa, tento přešlap moc chladnou nenechal.

Zejména proto, že se zesnulou Janet Patterson ji pojila nejen spolupráce, ale i dlouholeté přátelství. „Byla jsem otřesená použitím mého snímku namísto mé skvělé kamarádky a dlouholeté spolupracovnice Janet Patterson,“ svěřila se producentka v e-mailu pro Vanity Fair. „Já jsem živá a zdravá a aktivní producentka,“ dodala nakvašeně.

Fotogalerie: Večerní róby z Oscarů 2017
135 fotografií

Stejným způsobem zaživa pochovali i českého herce a dabéra Stanislava Fišera (85), jehož hlasem v češtině promlouvá apačský náčelník Vinnetou v podání Pierra Brice (†86). Stalo se tak na festivale v Karlových Varech v roce 2015.

Herec se tehdy díval na televizní přenos ze závěrečného galavečera a nemohl uvěřit vlastním očím, když sám sebe viděl na seznamu zesnulých herců. „Jsem živý a vůbec nic se neděje! To určitě spletli na základě úmrtí Pierra Brice, kterého jsem daboval a který zemřel,“ přemýšlel tehdy Fišer. Ředitel festivalu Jiří Bartoška (69) se mu posléze za chybu omluvil.

Fotogalerie
320 fotografií