Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Andree (50) lékaři neodhalili rakovinu včas: Přišla o nos a část čelisti, teď podstupuje sérii operací

Autor: aba - 
27. února 2017
21:00

Andrea Hollingsworth (50) si více než rok stěžovala na bolesti a jiné symptomy, než jí lékaři v roce 2011 diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Lékaři jí dávali pouze dvacetiprocentní šanci na přežití a musela podstoupit operaci, která navždy změnila její vzhled.

Když jí byla rakovina diagnostikována, už nešla léčit jinak než chirurgickým odstraněním zasažené tkáně. Takhle Andrea, matka tří dětí, přišla o nos a část čelisti. Od roku 2014 podstoupila sérii operací, které renovovaly vzhled její tváře natolik, aby mohla nosit nosní protézu.

Těch už od roku 2014, kdy vyzkoušela první, vystřídala osm, ale stále není spokojená. Jak sama říká, tvar je v pořádku, ale barva stále nesedí k jejímu obličeji. I tak jí ale protéza velice pomáhá vyrovnat se se svým vzhledovým postižením.

„Když jsem se poprvé viděla v zrcadle, zlomilo mi to srdce,“ vypráví Andrea. „Teď už jsem si na to zvykla a smířila se s tím, jak vypadám. Pořád ale nechodím ven sama, nelíbí se mi, jak na mě lidi zírají. I když mám umělý nos, můj obličej pořád není takový, jaký býval,“ říká.

V únoru 2016, po čtyřletém prošetřování jejího případu, jí bylo jako mimosoudní odškodnění nabídnuto skoro dvacet osm milionů korun jako odškodné za pozdní diagnózu, která vedla k jejímu postižení. 

Zobrazit celou diskusi