Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Vypadni z mé země“. Američan zastřelil v baru Inda, hněv dopadl na Trumpa

Autor: bk, ČTK - 
25. února 2017
17:20

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) prověřuje rasový motiv v případu střelby ve státě Kansas, kde útočník v baru zabil jednoho Inda a dalšího zranil. Indové z vraždy viní i amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Incident se odehrál ve středu večer v baru ve městě Olathe. Podle výpovědi obsluhy střelec před zahájením palby dvojici Indů nadával kvůli jejich původu a chtěl po nich, aby ze Spojených států zmizeli. „Vypadni z mé země,“ křičel útočník Adam Purinton, jenž zabil Inda Srinivase Kuchibhotla a jeho přítele Aloka Madasani zranil. Při útoku byl zraněn ještě Američan Ian Grillot, který se pokusil násilí zabránit.

„Mnoho lidí mě má nyní za hrdinu, ale tak to není. Jen jsem udělal, co by měl každý učinit pro ostatní. Není to o tom, kdo je odkud, či jaký má etnický původ. Všichni jsme lidmi,“ řekl Grillot.

Policie střelce zadržela po několika hodinách v jiné hospodě v sousedním státě Missouri, kde podle listu Kansas City Star barmana žádal o úkryt před policií.

Rozzlobení Indové: Na vině je Trump

Případ pobouřil Indii. Mluvčí indické ambasády ve Washingtonu Pratik Mathur požádal vládu USA o rychlé a důkladné vyšetření. Tamní média viní amerického prezidenta Donalda Trumpa z šíření nenávisti proti přistěhovalcům.

„Prezident má nyní na rukou krev,“ zní jeden z titulků. Do hlavy USA se pustil i pupulární indický herec jménem Siddharth. Na svém Twitteru, který má přes dva miliony sledujících, napsal: „Nebuďte v šoku! Hněvejte se! Trump šíří nenávist a násilí!

Mluvčí Bílého domu Sean Spicer v pátek uvedl, že jakákoliv ztráta lidského života je tragická, avšak bylo by absurdní vinit z vraždy právě Trumpa.

nezadat1 ( 25. února 2017 17:55 )

Už to začíná a nebude zbytí aby bílá rasa přežila.Poslední dobou jen čtu kolik bylo zabito bezdůvodně bílých barevnýma.

Zobrazit celou diskusi