Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zpověď spoluvězně vraha dvou žen Mirka: Nechápu, jak ho mohli pustit z vězení

Autor: aba - 
24. února 2017
14:48

Miroslav Štolc minulý týden zabil v penzionu v Banské Bystrici maminku dvou dětí Evu. Ukázalo se, že je to známý recidivista, který svojí předchozí těhotnou přítelkyni, také Evu (†18), zadusil a jinou dívku polil kyselinou. Jeho spoluvězeň teď promluvil.

Vražda v penzionu byla zvláště brutálním činem, při kterém měl Mirek zasadit Evě 59 bodnořezných ran. Žena vykrvácela a Miroslav se šel přiznat na policii. Ve vězení ale předtím seděl už dvakrát, jednu ze svých přítelkyň polil kyselinou, když se s ním chtěla rozejít, druhou udusil, když chtěla jít na potrat.

Právě za druhou vraždu byl odsouzen k sedmnácti letům vězení ve věznici s přísnou ostrahou. Spolu s ním tam seděl Milan, který se rozhodl svoje zkušenosti s vrahem sdělit deníku Čas.sk. „Byl v bloku C, kde sedí za závažné trestné činy. Pracovat nikam nechodil, protože se ho kvůli jeho povaze báli kamkoli zařadit,“ tvrdí Milan.

„Už ve vězení se netajil tím, že se rychle vrátí. Obrátil se na víru, hrál karty a cvičil. Všichni tam věděli, co udělal, a nechávali ho na pokoji, protože to neměl v hlavě v pořádku. Už tam ho nechávali jen na pokoji a nikam ven nepouštěli,“ dodává Milan, který nechápe, jak takového člověka mohli pustit ven.

Na svobodu se ale Mirek skutečně dostal loni v létě, dokonce ještě před koncem svého trestu. Trvalo tak okolo půl roku, než vraždil znovu. Z druhé vraždy je teď obviněn a sedí ve vazbě, do které ho poslal soudce kvůli důvodnému podezření, že by mohl trestnou činnost opakovat. Proti tomuto rozhodnutí podal obviněný Mirek stížnost.  

havran2 ( 24. února 2017 15:09 )

Tak to u nás je ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání