Řidič bílé dodávky projížděl Rudnou zřejmě vysokou rychlostí a z neznámého důvodu trefil roh Gondíkovy zahrady. Dalibor byl v pátek pracovně v Ostravě, manželka Markéta zřejmě v práci a děti ve škole.

Proto neměl ani ponětí, že ho atakoval nezvaný host. „Jsem na zájezdě, vůbec netuším, co se děje,“ napsal Gondík do esemesky. Až od reportérů Aha! se dozvěděl, že měl velké štěstí, protože dodávka jeho zeď neprorazila, odrazila se od ní a skončila nepojízdná na silnici. Řidič musel zavolat odtahovku, aby se z místa vůbec dostal. Na Gondíkově zdi zůstaly jen vyryté šrámy a v trávníku hluboké koleje.

Dalibor Gondík se po návratu z Ostravy pro Blesk.cz vyjádřil k bouračce do zdi jeho zahrady. Dodávka nedodržovala předpisy. „Když jsem přijel domů, bylo mi to hned jasné. Stalo se to, co se vlastně u nás děje pořád. Bydlíme už 16 let v obytné zóně, kde je maximální povolená rychlost 20 km/hod. Nikdo to tu, bohužel, ale nerespektuje. Navíc zde platí přednost zprava. Nedávno tu málem zmrzačili dítě!“

Fotogalerie
11 fotografií