„V noci na neděli bude úplně uzavřen jízdní pás směrem na Brno a doprava bude vedena po objízdné trase přes Velkou Bíteš,“ sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Úplná uzavírka pravého pásu potrvá od sobotních 22 do 6 hodin v neděli. „Vzhledem k zlepšujícímu se počasí může být již tento týden zahájena příprava na letošní modernizaci dálnice,“ dodal mluvčí.

V průběhu příštího měsíce podle něj budou postupně obnoveny stavební práce na čtyřech rozpracovaných úsecích dálnice. Nově bude modernizace zahájena v úsecích Ostředek - Šternov, Hořice - Koberovice a Velké Meziříčí - Lhotka. Mezi Velkou Bíteší a Devíti kříži začnou v sobotu na D1 platit omezení v dopravě už od 8 hodin, kdy budou uzavřeny levé pruhy v obou jízdních pásech, a to v místě středového pilíře nadjezdu.

Pro úplnou uzavírku pravého pásu dálnice byla podle Rýdla vybrána noc na neděli, kdy je nízká intenzita dopravy. Auta budou z dálnice sjíždět na 162. kilometru na silnici I/37 přes Velkou Bíteš a dále pojedou po silnici II/602. Na dálnici se vrátí na 168. kilometru u Devíti křížů. Ve směru na Prahu bude na dálnici ve stejné době uzavřen levý jízdní pruh.