Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Radní chtějí na vegetariánském festivalu klobásy. „Jsme přece v Německu,“ míní

Autor: Mii - 
26. února 2017
18:45

Radní německého města Kassel se snaží přesvědčit vegetariánský festival, aby do své nabídky zařadil i klobásy. Jsou totiž lokální specialitou a není možné, aby něco takového nenabízel, tvrdí.

Kassel je město na severu Hesenska v Německu. Festival je pro zdejší obyvatele událost, a tak rada města řeší, aby dopadl co možná nejlépe. S tím souvisí i prodej tradičních klobás, informuje server Hessenschau. Festival organizuje hnutí na ochranu životního prostředí Umwelthaus v Den Země v dubnu.

Radní k názoru došli na pondělním shromáždění. Umwelthaus požádali, aby na festivalu prodávali i místní organické maso. Vynechání klobás vnímají jako útok na identitu města a celého Německa.

Klobásy jako součást voleb

Někteří lidé však označují snahy radních za populistický tah před blížícími se volbami. „Je to problematika, která se týká srdcí lidí, a proto ji nemůžeme nechat být,“ sdělil serveru Hessenschau Dominique Kalb, kandidát na starostu za Kresťanskodemokratickou unii (CDU). Dodal také, že klobásy jsou jednoduše „základním prvkem“ každého pouličního festivalu s jídlem.

Zelení se k problému odmítli vyjádřit. Jejich kandidátka Eva Koch však sdělila, že lidé to moc řeší. Uznala nicméně, že pro některé lidi může být festival bez masa skandální.

Samotné hnutí Unwelthaus sdělilo, že na festivalu jsou omezené prostory a stánky s klobásami už by tam zařadit nemohlo, ani kdyby chtělo. Řeklo také, že produkce maso spotřebovává spoustu prostředků, a tudíž se neslučuje s tématem Dne Země.

Místní obyvatelé jsou názorové rozděleni. Někteří tvrdí, že je jim absence klobás jedno, jiní tvrdí, že kvůli nim na festival nedorazí.

308win ( 26. února 2017 20:06 )

Tak pokud je to oslava dne země tak to tam určitě budou mít jen místní suroviny jinak je to plýtvání a zbytečné zamořování planety!!!!

Zobrazit celou diskusi