Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jaroslav dostal 12 let za střelbu na exekutory: Místo vězení spáchal sebevraždu

Autor: Slávka Červená - 
22. února 2017
19:38

Okolo 18. hodiny ukončil svůj život Jaroslav Janota (47) z Napajedel. Skočil z balkonu v 7. patře panelového domu. Zřejmě neunesl, že byl odsouzen na 12 let do vězení za to, že střílel na exekutory.

Incident, za který byl později odsouzen, se odehrál loni v lednu. Dva exekutoři přišli vymáhat 70 tisíc. Několikrát se ho pokusili kontaktovat, ale marně. Když si ověřili,  že je doma, ale na zvonění nereagoval, byt nechali otevřít. Když ale vešli dovnitř, dlužník na ně namířil zbraň. „Byl jsem po noční a myslel jsem si, že jsou to zloději,“ tvrdil.

Muži utekli na chodbu. Poté Janota vystřelil přes dveře pokoje a jen náhodou žádného netrefil. „Byl to varovný výstřel,“ dodal. Krajský soud mu za pokus vraždy a vyhrožování napařil 12 let vězení. Proti výši trestu se odvolal, ale letos v lednu mu trest Vrchní soud v Olomouci potvrdil.

Janota se odhodlával ke skoku z balkonu asi hodinu. Okolo domu bylo plno místních lidí a policejní vyjednavač se mu to snažil rozmluvit. Jeho snaha ale byla bohužel marná a muž nakonec opravdu skočil. Byl na místě mrtvý. 

„Bylo to dobře vidět, on stál na balkoně delší dobu v trenýrkách, musela mu být zima, dělal nějaké pohyby, asi aby se zahřál. Taky křičel, to asi na zásahovku, která za ním mířila do bytu. Pak už jsme jen viděli, že se jakoby rozeběhl a naráz letěl vzduchem, ještě se dvakrát ve vzduchu otočil a skončil na zemi,“ popsal místní student. Další ze sousedů se s Janotou potkával na ulici. „Byl vždycky svůj, nikoho nevyhledával, pozdravili jsme se. Vypadal normálně, ale to víte, prý mu došla obsílka s nástupem trestu a to podle mne neunesl, stejně jako to, že dostal trest jako pro vraha. Přitom jen vystřelil jako varování, aspoň to tak tvrdil u soudu, pokud vím.“

 

owner ( 23. února 2017 09:49 )

Před pár lety se takové i nižší tresty dávaly za dokonanou vraždu. Měl být potrestán, ale určitě ne 12 lety. Ale co, byl to jen obyčejný řadový občan, takže to nikoho netrápí. Všichni co na tom mají podíl budou i nadále klidně spát. To jen Milada Horáková mohla být justicí zavražděna, v kapitalismu přece justiční vražda nepřichází v úvahu.

6010 ( 23. února 2017 09:31 )

Dostat 12 let za to, že jen 1x vystřelil a nikoho nezabil, to je docela síla.To bych asi také psychicky nezvládla.To nedostane mnohdy ani vrah Justice si dělá co chce,ale spravedlivé to mnohdy u někoho není.Zřejmě ti prachatí, to mají lepší.Justice je podplatitelná (nakonec kdo né?), o tom žádná.

zkzkz ( 22. února 2017 20:55 )

Škoda že žádného netrefil

19.3.1977 ( 22. února 2017 19:58 )

 Další pomníček,kolik lidí si vzalo život kvůli exekutorům?Kolika lidem zničila život ta mafie kterou podporuje stát

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání