Případů opilých a zfetovaných řidičů řeší pražští policisté během své práce obrovské množství. V pátek 17. února se jim však podařilo zadržet opilého saniťáka.

„Na křižovatce ulic Zborovská a Lidická jsme si povšimli sanitního vozu, jehož řidič na červený signál stůj zapnul výstražné světlo v modré barvě, projel křižovatkou a za křižovatkou modré světlo zase vypnul,“ uvedl pro Blesk.cz jeden ze zasahujících policistů Petr Vala.

 „Z tohoto důvodu jsme se za vozidlem vydali, na křižovatce Palackého náměstí a Rašívovo nábřeží opět zapnul modré světlo výstražné barvy, projel křižovatkou, za kterou ho opět vypnul a pokračoval v jízdě po tramvajovém pásu,“ pokračuje Vala.

Policistům tak nezbývalo, než jej zastavit a zjistit, co je za problém. „Vůz jsme tedy sledovali a zastavili na ulici Karlovo náměstí,“ říká dále Vala. Saniťák vezl pacienta.

Řidiče poté policista vyzval k předložení dokladů. Ty mu muž za volantem sanitky ochotně ukázal, ale byl podle policisty hodně nervózní a zapáchal alkoholem. Jeho požití provedená zkouška potvrdila. Pozitivní byly i testy na drogy, a to amfetamin, metanfetamin a kokain. Pozdější test na drogy však vyšel negativně.

„Jednačtyřicetiletý muž je trestně stíhán z ohrožení pod vlivem návykové látky, jelikož se svého jednání dopustil při výkonu povolání, hrozí mu přísnější trestní sazby, tedy až na tři roky,“ doplňuje policista nakonec.