Řadový domek ve Velké Chuchli, kde s expremiérem a dcerou Margaritou (7) žila šest let, opustila minulé pondělí. A klíčový tah na šachovnici udělala možná už o den dříve.

Tu neděli totiž manželovi řekla, že jej nedoprovodí na premiéru muzikálu Ples upírů kvůli nevolnosti. Zda byla skutečně nemocná, či v jeho nepřítomnosti plánovala poslední kroky svého útěku, zdroj Blesku neví. Nevylučuje však ani jednu variantu. Už tehdy prý poprosila Paroubka, aby další ráno odvezl dcerku do školy. 

Video
Video se připravuje ...

Rozhovor s Petrou Paroubkovou: O zdravotních problémech před krachem manželství! Markéta Reinischová, Petr Soukup

V pondělí pak využila prázdného domu a sbalila své a dcerčiny věci. Vůbec prý nešlo jen o to nejnutnější – opak by totiž naznačoval, že ještě připouští možnost návratu. Do auta s ní nastoupili i rodinní psi, dva gaskoňští baseti. Dcerku pak vyzvedla ze školy.

Podle informací Blesku by měla být v pronajatém bytě v Praze a s výjimkou malého počtu nejbližších lidí absolutně s nikým nekomunikuje. Mezi nimi jsou advokáti, přes které manželovi posílá papíry s pro ni přijatelnými podmínkami rozvodu.

Paroubkovi měla 16. února napsat dopis na rozloučenou, který on sám uveřejnil na webu Vaše věc. „Poslední týdny jsem měla strach z tvých reakcí. Tlačil jsi na mě a psychicky mě vydíral,“ píše mimo jiné s tím, že »už nemohla dál«. Zmiňuje také svoji mozkovou příhodu, kvůli níž před dvěma lety málem přišla o život, a stres v manželství, který na ni v této souvislosti měl neblahý účinek.

Video
Video se připravuje ...

Sobotka vyhazuje z vlády Mládka. A od Paroubka utekla žena Petra Lukáš Červený, redakce Blesk

Sám bývalý politik zveřejnil i svoji odpověď, kde připouští neshody i fakt, že navštěvovali sexuologa Radima Uzla (76), aby jim poradil. V prohlášení Paroubek dodává, že Petřina »křehká psychická a fyzická konstituce« a »těžké deprese« zapříčinily, že reagovala přehnaně.

„To je podle mého názoru příčinou problémů z posledních týdnů, které vyplynuly z jejího chování,“ staví se k věci. Doufá prý, že se neshody vyřeší a Petra se k němu vrátí.

Vzhledem k tomu, že však zveřejnil osobní korespondenci a že s ním Petra údajně i nadále nekomunikuje přímo, se však z nejsledovanějšího politického manželství pomalu, ale jistě stává nejsledovanější politický rozchod…

Psycholožka Radana Štěpánková: Petra cítila ohrožení!

V jaké situaci se podle vaší zkušenosti žena rozhodne takovým způsobem jako Petra Paroubková opustit muže?

„Z praxe se něco podobného koná, když se žena cítí ohrožená a má strach. Obecně může jít o fyzický i psychický nátlak.“

Jak velký ten nátlak musí být?

„Je to individuální. Zažila jsem samozřejmě i případy, kdy by jiná žena něco podobného zvládla bez problému. Křehčí bytosti se ale cítí ohroženěji. Jedná se však vždy o subjektivní vnímání pocitu nebezpečí a nelze to podceňovat.“

Uživatelé sociálních sítí kritizují fakt, že pan Paroubek zveřejnil soukromou korespondenci mezi manželi. Je to podle vás agresivní tah?

„Pan Paroubek to zveřejnil zřejmě i proto, aby zprůhlednil jejich vztah. Proto tam používá i informaci o manželské poradně. Podle mého názoru jde o pokus se v konfliktní situaci obhájit.“

Myslíte si, že je vzhledem k okolnostem možné, aby se vztah mezi manželi Paroubkovými opět urovnal?

„Vnímám to tak, že nikoliv. Že žena je rozhodnutá. Změnu nepředpokládám.“

VŠE O ROZPADU MANŽELSTVÍ PAROUBKOVÝCH ZDE>>

Fotogalerie
34 fotografií