Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lupička v Liberci mířila zbraní na matku s dítětem: Sama se udala policii

Autor: ČTK ljš - 
21. února 2017
15:42

Policie zadržela mladou ženu, která v neděli zhruba hodinu po poledni v Liberci se zbraní v ruce přepadla prodejnu se smíšeným zbožím. Prodavačka odmítla peníze vydat a žena odešla s nepořízenou. Pomohla medializace. Osmadvacetiletá žena se sama přihlásila na tísňové lince, policie má i její zbraň. Za loupež jí hrozí až desetileté vězení.

Loupež se stala v prodejně se smíšeným zbožím v Hanychovské ulici. „Do obchodu vstoupila krátce před jednou hodinou odpoledne mladá žena. Uvnitř ihned vytáhla ze své kabelky krátkou střelnou zbraň, namířila ji na prodavačku a požadovala po ní peníze z pokladny. Navíc v době, kdy na ni mířila zbraní, sedělo vedle prodavačky nezletilé dítě,“ popsala událost policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Prodavačka odmítla ženě peníze vydat, ta schovala zbraň zpět do kabelky a odešla.

Policie zveřejnila fotografie neznámé ženy, kterou v prodejně zachytily bezpečnostní kamery, a požádala veřejnost o pomoc při zjištění její totožnosti. „Na základě medializace případu, jeho sdílení na sociálních sítích a odvysílání v televizi přijali policisté na lince tísňového volání 158 několik telefonátů, které jednoznačně směřovaly ke ztotožnění neznámé ozbrojené ženy,“ řekla Suchánková.

Média podle ní zřejmě sledovala i podezřelá. „Zřejmě pod tíhou špatného svědomí sama, krátce před jednou hodinou v noci, kontaktovala linku tísňového volání ve středních Čechách. Policistům sdělila, jakého činu se dopustila a kde se nachází. O pár minut byla na místě, které uvedla, policejní hlídka a zadržela ji. Ještě v dnešních ranních hodinách byla eskortována do Liberce a umístěna do policejní cely,“ dodala mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání