Máma se naštvala.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Druhá dodatečná nálož přináší stejně jako první stahovatelný obsah Resident Evil 7: Biohazard – Banned Footage vol. 1 hned tři režimy. Každý z nich se hraje úplně jinak. Rozmanitost se cení, ale zvýšená cena nikoliv. Zatímco stálo první DLC 269 Kč, to druhé stojí 409 korun. A to není fér! Daughters a 21 jsou přídavky, které zapadají do děje hlavní hry. Humorný Jack’s 55 birthday je čistě arkádová záležitost. Navíc nepodporuje virtuální realitu VR.

Daughters se odehrávají ještě před příběhem Resident Evil 7: Biohazard. Hráči uvidí, jak Bakerovi přišli do kontaktu s infekcí a jak se chovali, když byli ještě normální. Hlavní hrdinkou této části přídavku je dcera Zoe, proti které se obrátí táta i máma. Je přitom bezbranná a jediné, co v ruce třímá, je zapalovač, kterým dokáže proříznout tmu. Někdy je ale lepší nevidět, co se v ní skrývá. I malým plamínkem na sebe navíc můžete upozornit.

Takhle to všechno začalo.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Zoe je ve velkém nebezpečí a musí se vyhýbat setkání se svými rodiči. Toto DLC nejvíce připomíná první polovinu původní hry, která patří k jejím vrcholům. Budete se schovávat, utíkat a hlavně se budete bát. Záleží i na tom, jak budete postupovat. Podle toho, kterou cestou se vydáte, se dočkáte různých konců. Jenže rozdíly v cestách jsou malé a musíte dávat velký pozor, abyste na tu, co je k hůře k nalezení, narazili.

Daughters je navíc velmi krátkým přídavkem, který budete mít do půl hodiny za sebou. Stojí ale za to. Ani další nazvaný 21 není dlouhý. Je však velmi krutý, brutální a připomíná extrémní torture porno filmy. Jeho hlavním protagonistou je unesený kameraman Clancy Jarvis. Ten se ocitá uvězněný před jednou z dalších pastí šíleného Lucase Bakera. Je posazen za stůl, před ním leží karty a jeho ruka je připevněna k malým gilotinám.

Usmažený Hoffman
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Vaším úkolem je porazit protivníka, kterým je nebožák Hoffman. Ten se taktéž jako vy dostal do Lucasových spárů. Jste postaveni před brutální karetní hru 21, což je variace na Oko nebo Blackjack. Musíte nasbírat karty v celkové hodnotě 21 bodů. Kdo je nejblíže, ten vyhrává. Ale běda, jestli součet přesáhne 21. V tom případě vás čeká amputace prstů, elektrošoky nebo zásah ozubenou pilou přímo do hlavy.

Lucas je totiž cokoliv, jen ne důvěryhodný. Během samotné hry tak mění pravidla. Postupem času se tak dostanete i ke speciálním kartám, které mají různé vlastnosti. Seberou soupeřovu poslední kartu, tu vaší nebo změní požadovaný součet na 24. Na 21 musíte mít opravdu silný žaludek. Stojí však za to. Zvláště ve virtuální realitě. Takové uhýbání roztočené pily téměř na vlastní kůži, to s vámi zahýbá.

Jack chce slavit, přineste mu jídlo.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Poslední Jack’s 55 birthday je čistě arkádovou záležitostí, která stojí mimo hlavní hru. V roli unesené Mii Winters budete muset pohostit Jacka Bakera na jeho oslavě narozenin. Tento režim je obdobou známých Mercenaries s tím rozdílem, že nemáte za úkol zabít co nejvíce nepřátel během časového limitu, ale musíte z prohnilého domu přinést Jackovi jídlo. Samozřejmě vám jdou po krku Molded, prohnilí hnusáci.

Tentokrát však s kovbojskými klobouky a helmami pro americký fotbal. Oslavují totiž s Jackem. Bezbranní nejste, z proslulé bedny můžete získat arzenál a po zuby se ozbrojit. Jenže má to háček. Váš inventář není neomezený a potřebujete místo na žranici. Jídla však můžete kombinovat, rozumějte opepřit pokrm a podobně. Za sejmutí dotírajících Molded získáte vteřiny navíc. Jacka totiž musíte nakrmit v patnáctiminutovém časovém limitu. Dokud nebude ukazatel plný, bude mít hlad.

Fotogalerie
22 fotografií
Jack’s 55 birthday je čistě arkádová záležitost. Nebere se navíc vůbec vážně a obsahuje i pár vtípků. Má několik kol a vyzývá k opakovanému hraní za lepší skóre, ale podle nás jde o sice zábavnou hříčku, ale totální ptákovinu, která nemá ambice udržet vaši pozornost na delší dobu. Navíc jde o mód, který bychom měli dostat za dohrání, ne za extra pořizovací cenu. Celkově je Resident Evil 7: Biohazard – Banned Footage vol. 2 fajn přídavek, ale domníváme se, že jenom pro fandy série.

Série Resident Evil přehledně na Blesk.cz

Hodnocení Blesk.cz: 6/10

Plusy:
Daughters odhaluje počátek zla
Hororová atmosféra v Daughters
Explicitní násilí v 21

Minusy:
Zvýšení ceny oproti prvnímu přídavku
Ne vše podporuje virtuální realitu

 

Infobox
Datum vydání: 14. února 2017 (PS4), 21. února (Xbox One a PC)
Platformy: PlayStation 4 + PS VR (testováno na PS4 Pro), Xbox One, PC
Cena: 409 Kč
Výrobce: Capcom
Vydavatel: Capcom
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ