Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Do aktivisty po Klausovi ml. „kopl“ i Humplík. Čech: Přidá se i Jana Nečasová?

Autor: jer - 
18. února 2017
15:51

Jakub Čech se stal ve svých 16 letech známým pro svůj boj s úřady. V posledních týdnech se navíc díky rozhodnutí soudu stal plnoletým. Řada lidí ho oslavuje, mnohým se ale úspěchy mladého aktivisty nelíbí. Po Václavu Klausovi ml. se k Jakubovým kritikům přidal také zastupitel Hlavního města Prahy Filip Humplík (ODS).

Zastupitel své vyjádření zveřejnil na parlamentnilisty.cz. „Je mi 17, jedu vlakem na dovolenou a mám chvíli času, tak napíšu tři udání. A hned jak budu moci, vstoupím k Zeleným,“ popsal činnost Jakuba Čecha Humplík. „Nechtěl bych, aby takové hobby měly v jeho věku moje děti. Václav Klaus ho nazval Morozovem, já o něm mluvím jako o "svazáčkovi", tedy kádru SSM,“ dodal.

Jakub Čech vyjádření zastupitele okomentoval stručně na svém Facebooku. „Po Klausovi mladším i hvězda pražské ODS Humplík! Kdo přijde příště? Profesor Klaus? Paní Udženija? Nebo samotná Jana Nečasová?,“ uvedl.

Právě Václav Klaus mladší aktivistu kritizoval v minulosti. Přirovnal jej mimo jiné k Pavlu Morozovi - hrdinovi komunistického režimu. „Tento mladý člověk již toho velmi mnoho v životě dokázal. Udal asi 4 lidi. Možná víc,“ prohlásil o Čechovi Klaus ml. „Je to od něho (Klause ml.) politická proklamace, jak vnímá to, když někdo poukazuje na špatnou správu věcí veřejných. Hned ho vnímá jako udavače,“ řekl pro Aktuálně.cz Čech.

Jakub Čech je mladý aktivista, který se proslavil hlavně bojem s úředníky ve svém rodném městě Prostějov. Při vymáhání informací často narážel na to, že není plnoletý. Proto podal návrh na přiznání svéprávnosti a soud mu v únoru vyhověl.

babatomanija ( 20. března 2017 16:17 )

K dnešnímu článku/ rozhovor s Klausem ml./ není diskuze? ON "promluvil", ale nic neřekl. Ovšem řekl třeba Karel Janeček na TV Barrandov. Jistě by syn také měl co říci, ale to nejde, jelikož jít proti otci nebývá MOUDRÉ. Kdo zná nebo znal chráněnce a oblíbence pana Klause, tak ví své. Ale věděl Václav Klaus vždy opravdu dobře, kdo je kdo?

amgal ( 19. února 2017 07:26 )

V Prostějově se žije dobře i bez udavačského spratka, který neví o životě nic.

amgal ( 19. února 2017 07:24 )

je to bl.beček. Poslal přes 50 udání ( prý podnětů), ale zatím mu žádný neprošel, kromě pošty, kde požadoval slevovou kartu na poslání 1 balíčku.

sensadrak ( 18. února 2017 22:29 )

No a co? Šlape arogantním úředníkům na paty. Komu to může vadit?

andorea ( 18. února 2017 19:41 )

Janda 2.

Zobrazit celou diskusi