„Do obchodu tehdy přišel mladík, jakožto zákazník, který chtěl ukázat a předvést vystavený sortiment. Ochotná prodavačka se mu snažila vyhovět v maximální možné míře, a proto věnovala pozornost výhradně tomuto zákazníkovi,“ popisoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Ovšem jednalo se pouze o zastírací manévr, kterým nakupující kryje jednání svého souputníka. Právě v momentě, kdy se prodavačka věnuje jednomu, do obchodu vstupuje druhý muž s kšiltovkou na hlavě.„Ten si to okamžitě namíří k prodejnímu pultu, na kterém je pokladna pro dobrovolné příspěvky na pejsky umístěné v útulku. Z plastové kostky sundává vystavené zboží, bere ji do podpaždí a z prodejny po necelých třiceti vteřinách odchází pryč,“ pokračoval Hulan.

Dvojce mužů si v kasičce odnesla hotovost v hodně téměř 50 tisíc korun. Pachatelům tak hrozí odnětí svobody až na dva roky.

Pomozte s pátráním

A jak policie ví, že tito dva muži k sobě patří? „Prošetřováním policisté zjistili, že oba mladíci spolu před krádeží postávali nedaleko obchodu. V jednu chvíli dokonce přišli až k výloze prodejny, přes kterou obhlíželi situaci uvnitř. Po několika minutách šli do shora popsané akce,“ vysvětlil Hulan.

Policie teď žádá o pomoc širokou veřejnost v pátrání po pachatelích. „Samozřejmě nás prioritně zajímá totožnost hledaných, ale také jejich místo pobytu nebo pohybu. Za jakoukoli informaci, která nás přivede na jejich stopu, předem děkujeme,“ dodává mluvčí.

Fotogalerie
7 fotografií