Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Chceme slyšet, co přesně Flynn říkal Rusům, dupnul si v USA i Kongres

Autor: ČTK, deb - 
16. února 2017
19:30

Nancy Pelosiová vyzvala úřadujícího ředitele amerických tajných služeb Michaela Dempseyho, aby Kongresu poskytl zevrubné informace o případu sporných kontaktů bývalého bezpečnostního poradce Bílého domu Michaela Flynna s Rusy. K výzvě se přidal i Adam Schiff. Flynn v pondělí kvůli nejasným kontaktům s ruským velvyslanectvím během prezidentské kampaně odstoupil z funkce.

Šéfka demokratů ve Sněmovně reprezentantů USA Nancy Pelosiová s Adamem Schiffem, demokratickým kongresmanem, který je předním členem sněmovního výboru pro činnost zpravodajských služeb, chtějí po Dempseym, aby vedle informací poskytl Kongresu i necenzurovaný přístup k přepisům Flynnových rozhovorů s ruskými představiteli.

Americký prezident Donald Trump je kvůli Flynnově kauze pod značným tlakem. Flynna podle médií už déle prověřuje Federální úřad pro vyšetřování (FBI), v posledních dnech se pak hlasy po zahájení vyšetřování ozývají i z Kongresu. Ve středu vlivný republikánský senátor Lindsey Graham, který je vůči prezidentovi kritický, prohlásil, že pokud Trumpovi lidé skutečně měli nepatřičné kontakty s Ruskem, měl by záležitost prošetřit Kongres.

Adam Schiff už ve středu oznámil, že chce, aby se Flynnovými telefonáty s ruským velvyslanectvím zabýval sněmovní výbor pro činnost tajných služeb v rámci vyšetřování kauzy údajných ruských hackerských útoků.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi