Slovenský herec a moderátor populárního pořadu ČT Zázraky přírody se po vzoru herečky a bývalé disidentky Vlasty Chramostové (90) rozhodl provozovat v centru Bratislavy bytové divadlo „Připadám si taky trochu jako za dob disentu, protože mám sousedku, která mě neustále udává na všechny možné úřady,“ postěžoval si Maroš Blesku na trable s podnikáním.

„Cítím tam závist! Já v tom bytě totiž nesmím podnikat, objekt je zkolaudovaný jako byt, a ne divadlo. Ptám se sám sebe, jestli kuchař může doma vařit...?“ podivuje se Kramár nad zákazem.

O radu ale nemusel prosit všeznalého kolegu Kořena, z věci snadno vybruslil vlastním rozumem. „Musím to dělat tak, že zvu lidi k sobě do bytu na večeři a pak, protože jsem herec, se jich zeptám, jestli by po mně nechtěli něco zahrát,“ vysvětlil Kramár, jak vyzrál na úřady. „Je to tak, že mi hosté přispívají na občanské sdružení. A to tu moji sousedku nějak trápí,“ dodal Maroš.

Není to poprvé, co Kramárův byt spatřili diváci. „Když jsme teď s režisérem Dušanem Rapošem točili film Muzzikanti, vzpomínali jsme, jak u mě doma natáčel Fontánu pro Zuzanu 2. Ve filmu v něm bydlel Paľo Habera a Lucie Bílá se tam plazila po baru,“ prozradil Maroš s tím, že režisér měl původně vybraný jiný byt, ale při jednom večírku se mu natolik zalíbil, že natáčení přesunul.

Fotogalerie
12 fotografií