„Měli jsme tento bod zařazený na program jednání rady dvakrát. Jednou jsem zamítla jeho projednávání já, podruhé místostarosta Vítězslav Krabička (57, Změna),“ uvedla hodonínská radní Jana Gajošová (50, Řád národa).

Dvojí zamítnutí znamená pro Lúčku problém. Rada města se totiž tímto návrhem už nebude dále zabývat. „V nejbližší době proto vypíšeme nové výběrové řízení na pozici mluvčí hodonínské radnice. Bude se přitom jednat o klasický pracovní poměr, tedy s běžnou pracovní dobou a mzdou podle tarifních tabulek,“ upozornila tajemnice hodonínského úřadu Jarmila Horská.

Radnice organizovala výběrové řízení na tento post už v lednu. Jak dopadlo, ale zůstává záhadou. Za jeho vítězku se totiž prohlašují hned dvě uchazečky. Tajemnice přitom tvrdí, že komise nikoho nevybrala.

„Po skončení výběrového řízení nám místo výsledku bylo oznámeno, že došlo k jeho zrušení, a pozice se obsazovat nebude. Už tehdy jsem z tohoto kroku byla zaskočená a rozčarovaná. Tím víc, když jsem se dozvěděla, že jsem toto výběrové řízení vyhrála. Nyní vyšlo najevo, že celá věc se má úplně jinak, a že se město Hodonín chystá uzavřít pracovní dohodu s p. Kárnou, která v oficiálním výběrovém řízení skončila až na čtvrtém místě,“ řekla jedna z »vítězek« Dagmar Sládková.

Druhá uchazečka naopak tvrdí, že vítězkou byla ona. „Domluvila jsem se tehdy, že nebudu zaměstnancem radnice, ale jen externě spolupracovat. To, že došlo ke změně, považuji za neserióznost a diletantství ze strany hodonínské radnice. Z toho důvodu se do nového výběrového řízení už ani hlásit nebudu,“ sdělila Zdeňka Kárná.

Vyjádření starosty se nám nepodařilo sehnat. Podle jeho asistentky měl totiž celý den naplánovaná pracovní jednání a nemohl proto přijímat hovory na pevné lince, ani na mobilním telefonu.