Jaká je tedy účinná cesta k získání znalosti cizího jazyka?

Platí, že nejrychleji se v dovednosti cizích jazyků zdokonalíte v prostředí, kde se jím mluví. Ideální je pak kombinace používání jazyka v praxi s několika výukovými hodinami ve škole. To potom jde do hlavy samo.

Kdo zaručí, že se jazyk skutečně naučím?

Jazykové školy v zahraničí zaměřené na výuku pro cizince si umějí poradit. Jejich metodika je propracovaná. Navíc vás jazyk, který jste se přijeli učit, všude obklopuje. Nemáte vyhnutí, musíte se domluvit. Po pár týdnech sami na sobě poznáte obrovský pokrok.

Kam se vypravit za angličtinou?

Jazykové školy pro cizince jsou po celém světě. Angličtinu se naučíte ve všech anglofonních zemích. Samozřejmě ve Velké Británii, v USA, v Kanadě, na Novém Zélandu, v Austrálii, ale také na Maltě či na Kypru. Vybrat si můžete podle vzdálenosti, ročního období nebo podle cen jazykových kurzů.

Kdy je vhodné pořídit jazykový kurz v zahraničí?

Jazykový kurz není jako zájezd last minute, který lze pořídit za dobrou cenu na poslední chvíli. Ideální doba pro výběr jazykového kurzu je s půlročním předstihem. Pokud tedy chcete poslat třeba svou ratolest během letních prázdnin za jazykem, už byste se měli po kurzu minimálně poohlížet. Pak můžete kalkulovat také s nižšími cenami letenek.

Kolik si máme připravit peněz?

Vyplatí se vsadit na kvalitu. Vaše angličtina se v třídě plné Čechů nebude zlepšovat raketovým tempem. Za dvoutýdenní kurz zaplatíte možná stejně jako za zájezd all inclusive, ale investujete do vzdělání, získáte nové zkušenosti, kamarády z celého světa a určitě už nebudete chtít trávit dovolenou nebo prázdniny jinak.

PŘI VÝBĚRU POBYTU POZOR

U výběru školy se zaměřte na to, jakých národností budou vaši spolužáci. Pokud bude ve třídě více než polovina Čechů, budete mluvit více česky než anglicky. Tato situace hrozí v létě na Maltě, která je mezi Čechy velmi oblíbená. U dětských pobytů se zase vyvarujte skupinovým pobytům s delegátem, kde se po celou dobu pobytu mluví výhradně se studenty stejné národnosti. Nemusíte se bát. Jazykové školy pro cizince poskytují celodenní program a péči.