Nutriční specialisté RNDr. Pavel Suchánek a Bc. Margareta Iliopulosová, DiS. měli z výsledků boubelek obrovskou radost. „Je vidět, že to funguje. Markéta a Lucie za tak krátkou dobu shodily tělesný tuk a naopak se u nich zvýšil podíl svalové hmoty. To je náš záměr,“ řekl Blesku Suchánek.

„U Báry bohužel došlo k úbytku svalové hmoty, což je následkem nedostatečného příjmu bílkovin. Na tom musíme ještě zapracovat!“ dodal.

Lucie (44)

Váha PŘED: 112,5 kg

Váha NYNÍ: 107,1 kg

ÚBYTEK: -5,4 kg

BMI: 36,9 (PŘED) – 35,1 (NYNÍ)

Metabolický věk: 84,3 (PŘED) – 71,7 (NYNÍ)

Hodnocení: Výsledky dopadly na výbornou. Je vidět, že úpravou jídelníčku se Lucii nastartoval metabolismus. Začala rychle spalovat tuky a překvapivě zvýšila o 0,2 kg svalovou hmotu, což u lidí po bariatrické operaci (bandáž žaludku, pozn. red.) není tak časté.

I proto Lucie viditelně metabolicky omládla, a to až o 12,6 roku. Výrazný pokles je hlavně u vnitrobřišního tuku, který je až o 19 procent. To se také projevilo na obvodu pasu – je menší o 3,5 cm.

Markéta (28)

Váha PŘED: 76,6 kg

Váha NYNÍ: 75,6 kg

ÚBYTEK: -1,0 kg

BMI: 29,1 (PŘED) – 28,7 (NYNÍ)

Metabolický věk: 65,6 (PŘED) – 59,5 (NYNÍ)

Hodnocení: Výsledky jsou velmi pěkné. Na hmotnosti je úbytek pouze jeden kilogram, ale co se vnitřní hmotnosti týká, tam je ten rozdíl daleko větší. Zvýšila svalovou hmotu a snížila množství tělesného tuku.

Ta vnější změna může být demotivující, ovšem došlo k výraznému úbytku vnitrobřišního tuku, což se podepsalo na obvodu pasu, kde Markéta ztratila tři centimetry.

Bára (35)

Váha PŘED: 95,5 kg

Váha NYNÍ: 91,8 kg

ÚBYTEK: -3,7 kg

BMI: 30,3 (PŘED) – 29,2 (NYNÍ)

Metabolický věk: 49,3 (PŘED) – 45,6 (NYNÍ)

Hodnocení: U Báry jsme zaznamenali výrazný pokles hmotnosti o necelá čtyři kila. Bohužel ale došlo i k lehkému poklesu svalové hmoty, o téměř kilogram. Řekl bych, že je to ale spíš voda než čistá bílkovina. Na druhou stranu se velmi snížil tělesný, ale i vnitrobřišní tuk, což je velmi pozitivní.

Bára si musí hlídat příjem bílkovin, protože jakmile se trochu jejich příjem sníží, okamžitě se to projeví na úbytku svalové hmoty. A to je ten problém, proč má potíže s tělesnou hmotností, zpomalený metabolismus – a také proč u ní docházelo v minulosti k jojo efektu.

Video
Video se připravuje ...

Zhubni s úsměvem a první kontrola: Boubelky mají dole 10,1 kg! Tereza Kühnelová, Jan Jedlička, Petr Soukup, Lukáš Červený, hudba: hudebnibanka.cz/Matthew Welch - Sea Air

Trenérka Denisa: Tleskám všem třem

S Luckou, Bárou a Markétou sdílím každý jejich krok, radost i starost z ubytých kilogramů, nechuti cvičit i skvělých výkonů. Za těch x tréninků můžu říct, že u nich došlo nejen k fyzickému zlepšení kondice, ale především si začaly vážit samy sebe. Bára viditelně zhubla v problémových partiích (břicho, boky, hýždě) a zpevňuje vazy v kotnících. U Lucie mám největší radost z odložení ortézy během cvičení. Hubne a koleno sílí. Markétě tleskám za rovnoměrné hubnutí. Nejvíc jsem ocenila to, že ji přestala bolet záda,“ shrnula Denisa Balakovská jejich fyzický posun.

 

Fotogalerie
89 fotografií