Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Krásná Simona (†19) podlehla banální chorobě: Po zánětu průdušek jí zkolabovala imunita

Autor: lm - 
14. února 2017
19:41

Devatenáctiletá dívka zkolabovala a skončila v nemocnici, kde zemřela. Simoniny zdravotní problémy začaly po banální chorobě – zánětu průdušek. Vysokoškolačce selhal imunitní systém a skončila v umělém spánku.

Banální choroba se změnila v boj o život. Krásná studentka farmacie dostala zánět průdušek a po léčbě antibiotiky jí selhal imunitní systém. Stav 19leté Simony se zhoršil natolik, že skončila ve vážném stavu v umělém spánku v nemocnici v Lučenci. 

Simona tu bojovala o život několik dní, dvakrát ji museli dokonce oživovat. Kromě zánětu průdušek ji postihl i zánět slinných žláz a pásový opar. Dívce chyběly bílé krvinky a nutně potřebovala destičky od dárců.

„Dcerka, která byla celiatička, nejprve ležela na infekčním, v pátek ji však museli dvakrát oživovat, a tak ji převezli na oddělení anestezie a intenzivní medicíny. Od doby, kdy jí podruhé selhalo srdíčko, její stav byl vážný a byla v umělém spánku,“ popsala slovenskému deníku Nový Čas smutně máma Nataša a zoufale prosila dárce, aby dceři pomohli. Bohužel ale všechna snaha byla marná, dívka podle informací deníku v úterý boj o život prohrála. 

marlen52 ( 15. února 2017 16:28 )

je to hrozný taková mladá hezká holka je to neštěstí.

spania ( 15. února 2017 12:30 )

To jsou někdy opravdu hrozné osudy.Na první pohled slušná mladá dívka,která navíc studovala farmacii,takže se o zdravotnictví nejspíš zajímala a takový krutý osud.Jak asi musí být jejím rodičům nechci ani domýšlet...

mixalca ( 15. února 2017 09:14 )

Velmi smutná zpráva .Simonka měla život před sebou .

krupan10 ( 15. února 2017 07:52 )

takové příznaky se běžně vyskytují u HIV

mitoz ( 15. února 2017 07:33 )

Vy jste neskutečné pitche. Proč píšete o vzhledu? Copak když zemře někdo v mladém věku, tak se řeší jeho vzhled?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání