Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Paroubková otevřeně: Byla jsem hodně naivní. Děti na hory do penzionu nepojedou

Autor: vei - 
14. února 2017
12:14

Bývalá žena někdejšího premiéra Jiřího Paroubka Zuzana Paroubková se doznala z velké naivity. Koupila a zrekonstruovala v Krkonoších penzion pro děti bez rodin, který pořídila za sponzorské peníze své nadace. Jenže rekreační objekt teď za podivných okolností připadl spolku soukromého podnikatele. Blesk už před třemi třemi lety upozornil na to, že do hor žádné děti nedorazily. A to se nezměnilo.

Sdružení manželky bývalého premiéra Zuzany Paroubkové koupilo před deseti lety za více než pět milionů korun penzion Michaela. Dalších 14 milionů stála jeho rekonstrukce. Vše údajně na pomoc dětem bez rodin a z peněz sponzorů. Jenže penzion teď ale ovládl pražský podnikatel Jaroslav Syrový. Plné zprovoznění penzionu prý plánuje na letošní rok, prý „výhradně nekomerčně“. Na nový vývoj poukázal web HlídacíPes.org.

V dubnu 2014 Blesk upozornil, že dům už má být několik let zkolaudovaný, ale zeje prázdnotou. Už tehdy se v blízkosti Paroubkové pohyboval Jaroslav Syrový. Bývalá žena premiéra navíc přijela k penzionu v Horní Malé Úpě, ale dovnitř nešla. Seděla v autě Syrového s jezevčíkem na klíně – alespoň tak popisoval její návštěvu před třemi lety jeden ze sousedů.

Sám Syrový prý navíc kroužil kolem jiných chalup a zdálo se, že chce vybudovat v lokalitě velký rekreační areál.

Paroubek: Ženě chyběly dary

„Pokud vím, tak se exmanželce nedaří v současné době získat sponzory, kteří by zajistili finančně provoz domu, aby tam bylo možné zajišťovat pobyty pro děti z dětských domovů,“ komentoval v roce 2014 situaci kolem penzionu pro Blesk Jiří Paroubek, který kdysi pomáhal své první ženě se sháněním sponzorů.

Dnes už Parouková nefiguruje ani ve sdružení Pomoc pro budoucnost našim dětem, které mělo dětem zajišťovat právě pobyty na horách. Spolek těsně před Vánocemi loňského roku převzal podle webu HlídacíPes.org právě podnikatel Jaroslav Syrový. A přejmenoval ho na Budoucnost pro potřebné. Sídlo má spolek na trvalé adrese podnikatele.

„Změna názvu a sídla spolku odpovídá aktuální faktické situaci a budoucímu směřování spolku, sdělil webu Syrový.

Paroubková: Má lepší právníky. Zničil by mě

Paroubková serveru řekla, že s novým směřováním spolku nechtěla mít nic společného a se Syrovým vzdala boj. „Chci zůstat čistá a nechci být zapletená do něčeho nekalého,“ uvedla, aby připojila: Byla jsem hodně naivní, představovala jsem si to úplně jinak. 

„Samozřejmě jsem přemýšlela o tom, že bych ten penzion dala na nějaké dobročinné účely, třeba dětské nemocnici. Ale vzdala jsem to, protože on by mě zničil. Má lepší právníky, vyhrál by to,“ dodala Paroubková.

„Ten penzion zeje léta prázdnotou, žádné děti v něm nikdy nebyly. Celé to zřejmě bylo děláno jen s cílem tu nemovitost zpeněžit,“ řekl místostarosta Malé Úpy Pavel Plíva.

Profesor ( 16. února 2017 13:25 )

Jó holt ona je skutečně naivní, protože pokud chce někdo dělat dobrosérství poctivě ten opravdu tvrdě narazí.

deratizater ( 15. února 2017 10:15 )

Spíše jsem byla vyčuraná než naivní.Děti by samozřejmě velice rády do hor jezdily a kdo tvrdí opak tak je pokrytec.Do různých pofiderních nadací bych nedal nikdy ani korunu to raději dám nějakému zanedbanému usmrkánkovi deset korun aby si koupil buď něco k jídlu nebo sáček bonbonů

vagen ( 14. února 2017 17:20 )

za tenhle tunel bych je poslal do krimu

vagen ( 14. února 2017 17:18 )

brutalni tunel made in cssd,babice straslive vypada a strasliva je i povahove ......

komin ( 14. února 2017 17:15 )

tahle spodina postupne uplne zlikviduje charitu a dobrocinnost u nas

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa