Auto si to šněrovalo pod rouškou tmy cyklostezkou a v momentě, kdy posádka zjistila, že je policisté chtějí zkontrolovat, auto se otočilo a ujíždělo. „Jenže na namrzlém dřevěném mostku dostal vůz smyk a auto skončilo mimo silnici,“ sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek a popsal příčiny netradiční nehody: „Za volantem auta totiž seděli na předním sedadle dva jedenadvacetiletí mladíci. Jeden z nich prý šlapal na pedály a druhý točil volantem. Policisty ani nepřekvapilo, že oba byli pod vlivem alkoholu,“ doplnil mluvčí.

Opilý byl i třetí cestující, který ale neřídil. „Nejvíce nadýchal mladík, na jehož klíně seděl kamarád. Ten měl v dechu skoro dvě promile. Zbývajícím dvěma pak přístroj ukázal hodnotu přes jedno promile,“ vyčíslil Malášek.

Po havárii se dva muži pokusili ukrýt pod mostem, třetí se pokusil utéct. „Ne ale daleko. Přivolaná posila jej brzy vypátrala také. Měl navíc důvod utéct, nevlastní totiž žádné řidičské oprávnění,“ vysvětlil policejní mluvčí.

Nehodu, při které auto mladíků poničilo i oplocení zahrádky, policisté vyšetřují, oba mladíci ale budou stíháni za ohrožení pod vlivem návykových látek.