„Celý večer byl jako z nejhoršího hororu,“ popsal u Krajského soudu v Brně jeden ze tří svědků, kteří byli útoku přítomni. „Poléval si kyselinou ruce, ze kterých se kouřilo, ale jeho to nebolelo,“ dodal podle Brněnského deníku. Celá společnost čtyř mužů a jedné ženy byla pod vlivem pervitinu.

K útoku stačilo Janu E. to, že mu žena nepoděkovala za jídlo a nebyla dostatečně uctivá. Zbylí tři muži jí nepomohli. Prý se útočníka báli.

„Není normální, že by tři muži nic neudělali proti člověku, kterého bylo možné velmi lehce zneškodnit, protože byl pod vlivem. Navíc dva z nich během činu i odešli z místa pro další alkohol. Ani tehdy nedošli na policejní stanici, která je vzdálená pět minut cesty, a věc neoznámili,“ konstatoval obhájce obžalovaného Tomáš Palík. Jan E. celou dobu tvrdí, že je to výmysl.

„Už ve výpovědích je vidět spousta rozporů. Musí jich tam být víc než čtyři desítky. Chtěl bych být souzen na základě důkazů a ne podle toho, co jedna paní povídala,“ vysvětlil obžalovaný. Proti rozsudku se odvolal.

Jan E. má se soudy mnoho zkušeností. Byl již jedenáctkrát odsouzený za majetkovou a drogovou trestnou činnost. Čistý rejstřík nemá ani poškozená žena. „Dřív byla odsouzena za výrobu a přechovávání drog a za podání křivé výpovědi,“ hřímal advokát Palík u soudu.