Dědečkové a babičky svoje vnoučata zbožňují v každém případě a rádi s nimi tráví co nejvíce času. V rodině Lucie Vondráčkové tomu ale tak není. Vztah mezi prarodiči a vnoučaty totiž probíhá hlavně přes Skype. „Vzhledem k tomu, že jsem ‚skypeový‘ dědeček, tak jsem trochu nespokojený, protože bych si s klukama chtěl užít víc. To je můj apel na Lucku v přímém přenosu: děda bude jednoho krásného dne těm dětem chybět, takže to musíš udělat tak, abychom byli častěji u sebe. Protože kluci samozřejmě potřebují dědu, který jim řekne něco jiného než jejich táta,“ svěřil se hudebník Jiří Vondráček iDnes.cz

Na to má ale jeho dcera Lucie jasné řešení. „Dědeček bude víc ‚skypeový‘. Já bych tu samozřejmě chtěla být častěji, protože to tu mám ráda, mám tu rodiče a je tu vše, co jsem prožila. Ale mám muže, který pracuje v Kanadě, a mám tam teď rodinu, takže to není úplně v mých silách,“ vysvětlila.

„My nevíme, jak dlouhá doba to bude. Víme jen, co je teď a tady. V hokejovém světě se všechno hrozně rychle mění. Člověk tam je rád, že zůstane další rok a ví, že se nemusí stěhovat. Opravdu si netroufám říct, co bude za tři roky. Jen vím, že každé léto jsme v Čechách, kde je nám fajn,“ dodala Lucie, která do Česka jezdí pravidelně i s dětmi. Pro prarodiče to je však pořád málo času stráveného společně.

Fotogalerie
28 fotografií