Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

ODS chce za stopku pro Babiše a Sobotku dát 80 milionů: Kampaň začala

Autor: val - 
9. února 2017
12:06

Občanští demokraté investují 80 milionů do kampaně k podzimním volbám, v nichž si za hlavní cíl vytyčili zastavení a výměnu současné levicově-populistické vlády. Předseda strany Petr Fiala začne příští týden objíždět kraje, kde chce od občanů čerpat inspiraci pro volební program. Informoval o tom ve čtvrtek na tiskové konferenci k zahájení jarní části kampaně.

„Bude to silný program pro silnou Českou republiku,“ konstatoval Fiala. Na dotaz, jaký volební výsledek by si přál, uvedl, že by si přál zastavit a vyměnit levicově populistickou vládu. Zaměřit se chtějí také na odstranění byrokracie.

ODS chce na kampaň dát zhruba 80 milionů korun, řekl Fiala. Není ale vyloučené, že se přiblíží k 100milionovému limitu, který od letoška stanovuje zákon.

Fiala v úterý vyráží na několikatýdenní turné po krajích, kde chce mluvit s občany a čerpat od nich náměty pro volební program. Začíná v Kopřivnici a skončí 6. dubna v Plzni. Následovat bude 22. dubna programová konference ODS.

Lidé píší podněty

Podněty od občanů sbírá ODS už nyní prostřednictvím webové stránky www.tvorimeprogram.cz, kam jim lidé posílají své náměty. Za 14 dní, kdy stránky běží, jim prý takových přišla asi tisícovka. Podle místopředsedkyně Alexandry Udženija si jim lidé například stěžují na neustálé změny v právním prostředí.

I na základě těchto podnětů chce podle ní ODS ve volbách vsadit na stabilnější prostředí, zjednodušení daňového systému a posílení elektronické komunikace s úřady. Důraz by se měl klást na efektivní vzdělávání a silnou a dobře vyzbrojenou armádu.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
mirkazam ( 11. února 2017 09:01 )

zdenekk..informatik..rego..partyzankamichel...jedna osoba,která sama sobě odpovídá,a ještě trapně !!!

vaclav ( 9. února 2017 18:05 )

zdenekk.Musím tě politovat.Ale to jak jsi se vyjadřoval jen ukazuje jací jsou všichni Kalouskovci atd.A jestli je chytrý tak jako TY tak potom se nedivím že dopadl tak jak dopadl.Už ho nechtějí ani v TOPce.

agfor ( 9. února 2017 17:55 )

To se jim to rozhazuje z cizího.

vaclav ( 9. února 2017 16:04 )

Ještě jedna věc.Všimli jste si vážení,že teď není slyšet a ani naše slavné zdělovací prostředky nepíší o největší kr..e naší politiky a to o Kalouskovi?Oni zase začnou až po volbách kdy už o nic nepůjde.Jak někdo může volit zloděje,snad jen zase zloději.

ivoadler ( 9. února 2017 14:42 )

Já jsem moc zvědavý, jak spolu budou TOP 09 a ODS soupeřit o voliče. Volte nás, my jsme ta pravá, autentická pravice. Jak odhaduji výsledek voleb, tak podle současného vymezování (s tím nikdy) nebude vůbec možné sestavit vládu. Chlapci budou muset hodně slevit ze svých zaklínání. Zaprotokolovat, prosím!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa