Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadná smrt miminka na Sušicku: Zalehla ho matka?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ljš - 
7. února 2017
11:17

Našli ho bez známek života a už mu nebylo pomoci! Policisté vyšetřují případ náhlého úmrtí čtyřměsíčního chlapečka na Sušicku.

K tragédii došlo v noci z neděle na pondělí. Do domu v malé obci na Sušicku zavolali záchranáře sami rodiče a uvedli, že jejich čtyřměsíční miminko nedýchá. „Informace se bohužel potvrdila a kojenec byl po našem příjezdu v bezvědomí. Přes veškerou naši snahu se nepodařilo obnovit jeho životní funkce a lékař musel konstatovat smrt,“ uvedl mluvčí záchranářů.

Případ si okamžitě převzali policisté. „V obci na Sušicku zatím z nezjištěných příčin zemřel čtyřměsíční chlapec. Na místo se dostavili policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování a u zemřelého chlapce byla nařízena soudní pitva. Vzhledem k citlivosti případu nebudeme poskytovat žádné bližší informace,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Podle serveru Krimi Plzeň zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se miminko stalo obětí trestného činu, a zřejmě by mohlo jít o nešťastnou náhodu. Mluví se prý o možnosti zalehnutí dítěte matkou. Dokud neproběhne pitva, nelze však vyloučit ani syndrom náhlého úmrtí novorozence.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání