Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rybenky v koupelně: Jak se jich zbavit a kdy je nechat na pokoji

/
  • (iStock)
    4. února 2017 ● 06:00

    Rybenky jsou součástí většiny domácností. Nejčastěji se s nimi můžete setkat v chodbě, koupelně, na toaletě nebo v kuchyni. Není divu, milují totiž tmu a vlhko. Zbavit se jich není těžké, ale měli byste zvážit, jestli se do toho pustit. Až tak moc totiž vašemu obydlí neškodí.

  • 1.

    Hubit, nebo nechat být?

    Autor: Shutterstock.com

    Pokud jste se rozhodli rybenky nemilosrdně zlikvidovat děj se co děj, měli byste vědět, že rybenka je taky trochu užitečná – živí se totiž roztoči vyskytujícími se v prachu. Rybenky přitahují škvory, stonožky a někdy i pavouky, kteří je rádi loví. Takže rozhodnutí je na vás.

  • 2.

    Prevence je základ

    Autor: iStock.com

    Nejlepší bude, když se zařídíte tak, aby se k vám rybenky vůbec nenastěhovaly. Hodně větrejte, a když budete vytírat, tak dosucha. Nezapomeňte ani na všechny rohy a zákoutí, kde se rybenky tak rády schovávají.

  • 3.

    Napravte koupelnové chyby

    Autor: iStock.com

    Také nepoužívejte koupelnové předložky. A když už je máte, alespoň je denně venku protřepejte a dbejte na to, aby nezůstávaly vlhké. Zkontrolujte a zalepte poškozené tapety, praskliny a taky spáry mezi dlaždičkami a lištami, na noc také utěsňujte zátkou výlevky van a umyvadel.

  • 4.

    Nastražte jim past

    Autor: shutterstock

    Pokud už se u vás zabydlely, můžete jim nastražit past. Rybenky se dají nalákat na nastrouhané brambory, které položíte na papír do rohů místnosti. Zahrabou se do nich a vy je ráno jednoduše s bramborovou hmotou vyhodíte.

  • 5.

    Než se pustíte do chemie

    Autor: Shutterstock.com

    Z přírodních prostředků rybenky snadno vystrnadíte pravou vanilkou. Vanilkový lusk rozřízněte podélně, nakrájejte na kousíčky a položte do rohů místnosti. Rybenkám je vanilková vůně tak nepříjemná, že do pár dnů vyklidí pozice, a najdou si jiné bydlení. Nicméně vadí jim jen pravá vanilka, s chemickými vůněmi si na ně nepřijdete.

  • 6.

    Nasaďte těžší kalibr

    Chemikálie všude kolem nás
    Autor: Profimedia

    Pokud s nimi opravdu nemáte chuť sdílet domácnost, jistě vás potěší, že v současné době je na trhu spousta účinných speciálních chemických prostředků na jejich hubení. Koupíte je ve specializovaných prodejnách, hobby marketech nebo na internetu.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy