Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Exšéf mordparty Markovič: Jednoruký Ota by ji nezahrabal, bylo by to pro něj složité

Autor: dce - 
2. února 2017
20:33

Pátrání po dvanáctileté Míše Muzikářové hýbe Českem již déle než tři týdny. Vyšetřování stále nepřineslo dlouho očekávané stopy a naděje, že dívenku najdou živou, klesají. K případu se vyjádřil i bývalý šéf pražské mordparty Jiří Markovič.

Není člověka, který by neslyšel o zmizelé Míše Muzikářové z Ústí nad Labem. Ani po třech týdnech se ji nepodařilo najít a není ani jasné, zda utekla z domova, či se stala obětí trestného činu.

Celou kauzu sleduje i emeritní vyšetřovatel Jiří Markovič, který se podílel na vyšetřování případů jako spartakiádní vrah Straka či kanibal Hojer. Ačkoliv případ zná pouze z médií, serveru TN.cz poskytl svůj unikátní pohled kriminalisty na věc.

„Pokud utekla sama, je šance, že ji najdou živou. Pokud ji někdo nějakým způsobem unesl, tak tam bych tu šanci viděl velice nízkou,“ prohlásil Markovič. Vyjádřil i svůj názor o veliké podobnosti případu s kauzou Aničky Janatkové. „Těch podobností je tam víc.“

Nechápal proč, když máme výborné hledací psy, kteří hledají lidi mrtvé i živé po celém světě, zveme vyšetřovatele se psem z Německa. „Není to obvyklé.“ Podotkl ale, že pachovým stopám příliš nevěří. Domněnku, že Míšu někdo nabral do auta, jak napovídá náhle ukončená pachová stopa na cestě do školy, potvrdil jako pravděpodobnou.

Vyjádřil se i k osobě Otakara S., který byl podle něj první mezi podezřelými. Odpovídal i na otázku ohledně výslechu na detektoru lži: „Obecně se ví, že detektor lži lze obejít. To, že byl Ota S. na detektoru…, je to něco podobného jako s těmi pachovými stopami. Já bych to nepovažoval za důkaz, pro který by ten člověk mohl být kvalifikovaně odsouzený,“ řekl Markovič.

O Otovi Markovič také prohlásil, že by ji zahrabál je s velkými obtížemi... "Pokud je ten podezřelý jednoruký, tak si myslím, že je velice obtížné, aby ji někam zakopal - pokud je mrtvá. Čili spíš bych se věnoval tomu hledání v pro něj přístupných prostorách, kam by mohl tuhle dívenku uklidit."

Podle bývalého šéfa pražské kriminalistiky policisté měli Otovo auto prohledat dřív, právě kvůli podezření, že by jeho osoba mohla mít spojitost se zmizením dívenky.

„To, že poměry v té rodině podle mého názoru nebyly dokonalé, já si myslím, že to je dneska v obecné známosti, já bych si netroufl tvrdit, že ta matka… mohla se na tom podílet, ale to jsou jenom řeči, nebo názory, které nejsou ničím podložené,“ dodal.

osol ( 3. února 2017 18:57 )

nevieme co na tych kamerovych zaberoch hladali, mozno len Misinu hlavu. auto otakara nebolo pre nich zjavne zaujimave.

Drtic007 ( 3. února 2017 09:07 )

Tím nechci říct, že to Ota udělal, nemám důkazy. Jen mne překvapuje, jak pražské kriminálce mohl šéfovat člověk, který vypustí takovou perlu, že jednoruký profesionální bagrista pracující ve stavebnictví nemohl někoho zahrabat, protože je to pro něj složité.

Drtic007 ( 3. února 2017 08:56 )

 Jednoruký Ota byl BAGRISTA moulo markoviči.

deratizater ( 3. února 2017 08:16 )

Hodně občanů zmizí navždy beze stop jako by je unesli mimozemšťané, ale asi nejspíše většina z nich byla rozebrána na náhradní díly neb ceny za lidské orgány jsou někde jinde než na náhradní díly do auta.Bohatý člověk kterému například selhaly ledviny tak zaplatí jakoukoliv cenu jen aby se zachránil.Takové transplantace se dělají na soukromých klinikách v zahraničí neb za peníze se dá koupit vše, a mnohdy i život a zdraví ač se to mnohých pořekadlech popírá.Tím nechci tvrdit že to i potkalo tu dívenku to bych ji samozřejmě nepřál.Věřme že utekla z domova a za čas se najde živá taková možnost tu je dokud nenajdou její tělo

alfasamec ( 3. února 2017 08:16 )

Když Bezručka mohl s jednou prackou krást, tak proč by s jednou prackou nemohl někam zahrabat malou holku? Taky ji mohl hodit do kontejneru na odpad.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání