Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Demonstrace za zákon o sociálním bydlení: Před Úřadem vlády se v mrazu spalo i grilovalo

Autor: Tomáš Belica - 
1. února 2017
06:21

Venku mrzne, až praští, ale skupinka aktivistů si v klidu uspořádá happening s koncertem, grilováním a dokonce i s přespáním. Takový výjev byl včera k vidění v Praze před Úřadem vlády.

Několik desítek aktivistů a sociálních pracovníků tím chtělo poukázat na to, že zákon o sociálním bydlení, o kterém už léta mluví ministryně práce Michaela Marksová (47, ČSSD), a díky kterému by obce mohly nabídnout potřebným dočasné ubytování, je stále jen ve fázi úvah.

Jeden z organizátorů, Filip Hausknecht, se nechal slyšet, že vláda se snaží vykroutit ze slibu, který dala v programovém prohlášení. Podle ministerstva práce je ale teď míč na straně resortu pro místní rozvoj. Marksové úřad věří, že zákon by se mohlo ještě do říjnových voleb stihnout prosadit. Dlouhou noc si demonstranti zpříjemnili koncertem i grilováním.

stařec ( 1. února 2017 10:39 )

Výstižné!

salto ( 1. února 2017 08:40 )

Co to je sociální bydlení? Vzpomínám, jak jakýsi VH (shodou okolností tehdy prezident) nazval panelové sídliště králíkárnami (divné, ale lidi tam na nájem měli) a že jich tehdy bylo. Inu co jsme si vycinkali, to máme. Jak říkají znalí: je to daň za svobodu - můžou si svobodně vybrat, zda budou spát pod mostem, na nádraží, v parku... Jejej, možností je nepočítaně

bizon_pepa ( 1. února 2017 07:40 )

Už jim nestačí, kdo jim co dá. Chtějí uzákonit, aby krást mohli legálně.

zednik ( 1. února 2017 07:18 )

Koncert, grilovačka .. ti lidé nechodí do práce ? Oni si nemohou najít podnájem a platit si ho ze své mzdy? Pohodlnější je asi čekat,kdo jim co dá .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa