Stavební ruch v areálu radotínské základní školy neutichne ani v roce 2017. Přístavba budovy by měla být hotová do tří měsíců a radnice má se školou už další plány. Místo zchátralého a nevyužívaného atria vznikne moderní aula s více než dvěma sty místy. 

Sloužit bude nejen pro výuku hudební a dramatické výchovy, ale i pro konání školních koncertů, další zájmové aktivity nebo i pro potřeby místní základní umělecké školy a kulturního střediska. Celkově by stavba měla vyjít na asi 10 milionů korun. 

„Na jaře loňského roku jsme získali účelovou investiční dotaci od Hlavního města Prahy ve výši 10 milionů korun na projekt ZŠ Loučanská – nástavba dílen a mohli jsme tak začít stavět,“ uvedl Miroslav Knotek, zástupce starosty Městské části Praha 16

„V rámci koncepce rozvoje školního areálu padla volba na vybudování multifunkční auly s dalšími stavebními úpravami, čímž dojde k navýšení kapacity školy o dalších šedesát míst a dva nové prostory pro samotnou výuku,“ dodává Knotek.

Ze současné sborovny, která již nyní kapacitně nestačí, vznikne mimo jiné i nová třída. Protože třídy nad jídelnou slouží pro výuku prvních a druhých tříd a zároveň pro družinu a kapacita kabinetů je nedostatečná, učitelé nemají dostatečný prostor pro přípravu na výuku a zázemí. Součástí projektu tak bude nástavba nad současný vchod do školní jídelny, kde vznikne kabinet pro vyučující prvního stupně. 

„Nový prostor by mohl rozšířit prostorové možnosti u akcí, které se konají v Kulturním středisku a jsou vyprodané právě kvůli menší kapacitě velkého sálu domu U Koruny na náměstí Osvoboditelů. Konstrukce střechy bude tvořit architektonicky velmi výrazný prvek, který zajímavě změní vzhled školy,“ doplňuje nakonec Knotek.

Podívejte se na vizualizace: 

Fotogalerie
3 fotografie