Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kramný dostal kvůli podjatosti nové soudce! Znalci ale nesmí ke vzorkům, zlobí se obhajoba

Autor: ČTK ljš - 
30. ledna 2017
15:39

Kauzu Petra Kramného převzal u Nejvyššího soudu (NS) jiný senát. Z databáze InfoSoud vyplývá, že po soudci Vladimíru Veselém je kvůli podjatosti vyloučen z projednávání celý šestý senát a kauza je nyní vedena pod sedmým senátem. Důsledkem může být odklad verdiktu Nejvyššího soudu. Noví soudci se musejí s případem obeznámit. Obhajoba stále usiluje o to, aby byly vzorky tkání Moniky a Klárky znovu přezkoumány jejími znalci. Zatím ale marně.

Kramný si ve vězení odpykává 28 let. Podle pravomocného verdiktu v roce 2013 na dovolené v Egyptě zavraždil elektrickým proudem svou manželku a dceru. Vinu popírá.

Spolek Šalamoun v polovině ledna upozornil na to, že je z projednávání kauzy vyloučen soudce Veselý. Loni byl na obědě se soudním znalcem, který se podílel na revizní expertize v Kramného kauze. Řeč se stočila i na sledovaný případ. Veselý o setkání podle Šalamounu sám informoval trestní kolegium NS.

V polovině ledna byl případ ještě stále přidělen šestému senátu, kde kromě Veselého figurovali Jan Engelmann, Ivo Kouřil a Marta Ondrušová. Podle Tn.cz ale Kramného obhajoba zpochybnila nestrannost celého šestého senátu.

Mluvčí NS Petr Tomíček ČTK potvrdil, že senát o námitce jednal 19. ledna. Výsledek komentovat nechtěl kvůli nejistotě, zda už účastníci řízení mají usnesení. Z InfoSoudu ale plyne, že kauzu už převzal sedmý senát, tedy Petr Hrachovec, Michal Mikláš a Jindřich Urbánek.

Podle egyptských úřadů šestatřicetiletá Monika a osmiletá Klárka Kramná zemřely na následky dehydratace nebo otravy. Po převozu těl čeští znalci došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Potvrdil to i revizní znalecký posudek. Expertizy jsou opakovaně terčem kritiky obhajoby.

Ta se snaží docílit toho, aby vzorky tkání Moniky a Klárky prozkoumali noví znalci z oboru soudního lékařství a mohli si z nich vyrobit vlastní preparáty. Spolek Šalamoun však tvrdí, že je jim v tom systematicky bráněno.

V úterý měl mít znalec obhajoby možnost si alespoň prohlédnout vzorky, které byly použity u soudu, nakonec ale do Ostravy nepojede. „25. 1. 2017 telefonoval přednosta MUDr. Dvořáček znalci, ať nejezdí, že se obrátil s žádostí, zda (preparáty, pozn. red.) vydat, či nevydat, na Nejvyšší soud České republiky. Nahlédnutím do spisového materiálu na Nejvyšším soudě ČR v Brně se žádná taková písemnost ve spisu nenachází,“ uvedl místopředseda Šalamounu Václav Peričevič (celé vyjádření spolku ZDE››).

Vše o případu Petra Kramného››

..krakonos500 ( 2. února 2017 18:53 )

Podle vzteklého kvičení bude mescalin Vorel osobně. V zápisu je, že se ho Rejžková u soudu ptala, jestli je normální, že se ty snímky podobají a on tvrdil, že ano. Čili podvod kryl vědomě a musel o něm vědět. A ještě machroval, že on tomu říká česky zvlnění místo wave-syndrom. A jjusa, zoufalý obhájce naší prohnilé justice nám tu zase lže, že ta popelky vyfotila pokoj, kde holky zemřely. Ve skutečnosti v něm nikdy nebyla, byla dokonce v jiném hotelu, ale "že ono to je určitě tam stejné". Prolhaná jjusa tvrdí, že Rejžková byla v KSČ, což je nejspíš jen její vlhký sen, žádné doklady o tomto členství nikdo neviděl ani o tom nikdo neví, i když by to bylo pro lůzu sousto. O tom, že Gilová a Čapka byly ve společné buňce KSČ doklady jsou a ani se to nikdo nesnaží zpochybnit, viz rozsudek NS. Ale pro lůzu (jjusa, mlátička, kaiman, mescalin) jsou platnější bláboly popelek než důkazní materiál. Proto se místo s důkazním materiálem pracuje se sfalšovanými fotkami a výblitky kartářek a vzorky nesmí k soudním znalcům.

..krakonos500 ( 31. ledna 2017 23:29 )

to jjusa: Soudkyně Gilová nikoho ze spolku Šalamoun k výpovědi nepřipustila, popelky ano, blbko. Třídila svědky a znalce podle toho, jestli se jejich výpověď dostatečně hodí proti PK. Proto byl starý profesor Štefan tak zesměšňován. A její kámoš soudce Čapka, se kterým dříve byla ve společné organizaci KSČ, její tvrzení galantně potvrdil a pro jistotu nepřipustil žádné další dokazování.

..krakonos500 ( 31. ledna 2017 22:56 )

Soud se neřídí Šalamouny, ale kartářkami ze spolku Popelek. A podvodník Vorel teď bude muset zkorumpovat jiný senát.

Jolanda ( 31. ledna 2017 19:04 )

Znalec Vorel ví, že je zle, kdyby se prověřovaly snímky se vzorkama, vyjde najevo podvod o proudu, který přikryl. Proto běhá a ovlivňuje soudce Nejvyššího soudu.

byvalyvoliccssd4 ( 31. ledna 2017 17:59 )

Znalci nesmí ke vzorkům, pravda nesmí vyjít na světlo.

Zobrazit celou diskusi