V sobotu 27. ledna byla ale obloha šedivá a venku inverze. Na Karla přišly takové deprese, že volal SOS svému kamarádovi docentu Janu Malému, tehdejšímu řediteli IKEM. Telefon ale zvedla manželka s tím, že docent leží po operaci v nemocnici. Svoboda poděkoval a dál se utápěl v samotě a depresích.

A druhý den šlo už do tuhého. V neděli dopoledne poklábosil na zahradě se zahradníkem a vydal se do samoobsluhy, kde si koupil šunku, rohlíky a noviny. „Slušně nás pozdravil a byl v naprosté pohodě,“ vzpomíná prodavačka. Cestou zpátky potkal majitele místní pizzerie a domluvil se s ním, že večer, až Vendula přijede, zajdou na kafe. To bylo přesně v tu dobu, když Vendula složila zkoušky na výbornou. Volala mu to a Karel byl na ni hrdý. Kolem třetí hodiny odpoledne mu už cestou domů volá znovu. Domlouvají se, že Vendula nakoupí teplou večeři v číně.

Hodinu nato hitmaker vychází jenom ve svetru a s legálně drženým revolverem v ruce na zahradu. Dochází až ke vjezdovým vratům do zahrady. Přikládá si revolver ke spánku a mačká spoušť…

Karel Svoboda
Autor: Blesk
Fotogalerie
86 fotografií