Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zahradní chatka ve Zlíně shořela na troud, při požáru zemřel člověk

Autor: ČTK - 
29. ledna 2017
10:54

Při požáru zahradní chatky ve Zlíně krátce po půlnoci zemřel jeden člověk. Oheň chatku zničil a hasiči od časného rána prohledávají trosky, zda v nich není ještě někdo další.

Požár zahradní chatky ve Zlíně-Malenovicích byl hasičům nahlášen deset minut po půlnoci. „Plameny zachvátily chatku v celém rozsahu a bylo jasné, že její záchrana už není možná. Požárem zasažené dřevěné konstrukce chatky se začaly také postupně bortit,“ uvedl pro ČTK mluvčí hasičů Libor Netopil.

Po uhašení plamenů hasiči rozebrali zbytky konstrukce a dohašovali zbývající ložiska požáru. „Při odklízení trosek a prohrabávání požářiště bylo pod vrstvou zuhelnatělého materiálu nalezeno torzo lidského těla. Na místo události proto byli vysláni kriminalisté, kteří se připojili k vyšetřovateli zlínských hasičů,“ uvedl Netopil.

Hasiči budou místo požáru prohledávat celé dopoledne. „Zatím není možné vyloučit, že se na místě nenachází další oběť požáru,“ podotkl Netopil. Hasiči a policisté budou společně pátrat po příčině požáru zahradní chatky.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání