Máte už dost lezavého a chladného počasí? Raději byste odjeli někam, kde byste se mohli nerušeně šplouchat v moři spolu s delfíny, hřát si nohy v písku a užívat si celoročně teplot kolem 30 stupňů? Rozhodně nejste sami.

Tohle krásné přání si ostatně před čtyřmi lety splnila i Willow Reed (40) z Velké Británie (kde počasí taky dvakrát za moc nestojí). Prodala hospodu, kterou do té doby vedla, peníze přidala k dědictví po zesnulé matce a koupila si za ně ostrov nedaleko pobřeží Belize. Za svůj osobní kousek ráje o rozloze 16 tisíc metrů čtverečních zaplatila 150 tisíc liber (v přepočtu 4,7 milionu korun) a na počest maminky ho přejmenovala na Virginia Caye.

Willow na ostrově strávila krásné chvíle, překonala zde ztrátu blízkého člověka a nádherně se přitom opálila. Svůj čas zasvětila také zkrášlováním ostrova – vytvořila zde pěší zónu, nechala nainstalovat elektřinu, vodní systém a také soustavu solárních panelů se záložním generátorem. Nakonec si ale uvědomila, že k tomu, aby se z Viriginia Caye stál opravdový ráj na zemi, bude potřeba ještě spousta financí a velké množství práce. Protože se na něco takového necítila, rozhodla se s těžkým srdcem místo prodat.

Na eBayi zveřejnila inzerát, v němž budoucímu majiteli kromě malého srubu a většího domu slibovala také „nádherný útěk a skvělý investiční potenciál“. Jen tak nějaký milovník přírody by si ale ostrov v Karibském moři dovolit nemohl. Willow ho totiž nabídla od 400 tisíc liber (12,6 milionu korun) a nechala případné zájemce, aby dál přihazovali. Pokud by měl někdo velký zájem, může vybrat volbu „koupit hned“. V takovém případě by ale musel zaplatit 750 tisíc liber (23,5 milionu korun).

Zatím se vhodný kupec nenašel, ale je možné, že už si inzerát někdo vyhlédnul a nyní čeká na správnou příležitost. Dražba má skončit za čtyři dny. Najde se do té doby někdo, komu se doma válí nevyužité miliony?

Fotogalerie
31 fotografií