„Míša byl mým učitelem a později Učitelem s velkým písmenem,“ svěřil Blesku se slzami v očích zpěvák a vystudovaný herec, kterého Pavlata učil na DAMU. Po jeho smrti se na sociální síti Klusova manželka pochlubila společnými fotkami a dojemným vyznáním.

Milovaný Pavlatatíčku. Moc Tě milujeme a přejeme Ti, aby tvůj let do Nebe byl plný krásných žen, první třídou a to kuřáckou, a netrval dlouho, neb to nemáš rád! Nikdy na Tebe nezapomeneme a tvůj hlas nám bude zpívat v myslích navždy! Děkuju Bohu, že jsem Tě mohla znát.“

„Nemůžu zapomenout na naše kávičky, u kterých se mnou bláznivě tančil. To jen proto, abych nevypadal sám jako blázen,“ říkal Klus nad rakví. Celá smuteční síň se poprvé usmála.

„Když jsem zvažoval, že ve škole skončím, tak za mnou přišel a jasně mi řekl: S takovýma kecama mě nes*r a koukej být zodpovědný ke svému talentu!“ vzpomínal dál na svého pedagoga Klus s tím, že se snaží Pavlatovu »mantru« předávat dál, když o sobě někdo pochybuje.

Byli jsme spolu i na dovolené. To tenkrát můj profesor vylezl nahý z bazénu, oblékl si svůj úšklebek a nechal mne vykoupat v nekonečném tichu. Pak suše pronesl: Tak a teď mi tykej a říkej mi Míšo, ty vole!“ zakončil své vzpomínání Klus. Vzápětí se otočil k rakvi a pronesl: „Míšo, ty vole, miluji tě!“ Velká síň strašnického krematoria byla zaplněna do posledního místa. Tolik hereckých osobností se nesejde ani na předávání filmových cen… Jak se říká mezi herci: Měl vyprodáno!

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Michala Pavlaty (†71). Proč Tomáš Klus mluvil nad rakví? Petr Soukup,David Turek

Fotogalerie
70 fotografií