Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Recenze: Zcestovalá kuchařka poradí, jak upéct pivní brownies, luxusní flan a další dobroty z Evropy

Recenze: Zcestovalá kuchařka poradí, jak upéct pivní brownies, luxusní flan a další dobroty z Evropy.
Recenze: Zcestovalá kuchařka poradí, jak upéct pivní brownies, luxusní flan a další dobroty z Evropy.  (Autor: nakladatelství Presco)
Autor: Dagmar Čechová - 
30. ledna 2017
09:13

Jednoduché, a přesto sexy. Takové jsou recepty v knize Bake & the City, která čtenářům představí celkem 60 receptů na sladkosti z celé Evropy. Pokud vám v Itálii zachutnaly sušenky Cantuccini nebo španělské Churros, můžete si je teď připravit i doma.

Jak už název napovídá – kuchařka Bake & the City své čtenáře provede po městech Evropy a jejich pečených specialitách. Každý evropský stát má své regionální dobroty, a pokud se zaměříme pouze na sladkosti, dostaneme dlouhý seznam více či méně známých receptů, které cestovatelé nezřídka ochutnávají na svých cestách. V této kuchařce je vybráno 60 těch nejzajímavější a jednoznačně nejsladších kousků, na které si vzpomenete.

Není to ale jen baklava, kremrole, linecký koláč či hruškové tartalettky, ale několik desítek dalších receptů, které vám doslova učarují. Autor Tobias Müller vybírá lákavé pokrmy, jejichž recepty v knize najdete často v moderní a upravené verzi. Zpracování běžně složitých dobrot se pod jeho taktovkou stává zcela jednoduchou, ale o nic méně přitažlivou.

Každý recept popisuje přípravu do nejmenšího detailu, na pochybách tak nebudou ani ti z nás, kteří na pečení toho sladkého až tak moc nejsou. Všechny sladkosti pak doplňují překrásné fotografie z ruky Andrey Marquetantové, ze kterých se vám rozhodně budou sbíhat sliny.

Pekařská cesta kolem Evropy s knihou Bake & the City nadchne zkušené kuchaře i úplné začátečníky. Z inspirativních receptů, které publikace nabízí, si nebudete moci vybrat, čím začít, to je jisté.


Tobias Müller

Bake & the City

nakladatelství Presco, 2016

142 stran

Hodnocení: 90 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi