Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie na Liberecku: Rychlík srazil dítě v kolejišti, na místě zemřelo

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: lm - 
26. ledna 2017
07:01

Vážná nehoda ve středu odpoledne zastavila provoz na železniční trati mezi Libercem a Hradcem. Rychlík jedoucí do Pardubic v Košťálově na Semilsku srazil dítě v kolejišti. Navzdory veškeré snaze záchranářů dítě bohužel zraněním podlehlo.

K nehodě došlo ve středu, krátce před půl šestou večer na železniční trati mezi Libercem a Hradcem. Rychlík jedoucí ve směru na Pardubice v Košťálově na Semilsku srazil nezletilé dítě. „Nehoda se stala v místech, kde se železniční trať kříží s účelovou komunikací,“ informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Na místo ihned vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému. Lékaři zdravotnické záchranné služby se snažili zraněnému dítěti maximálně pomoci. „Zranění byla velmi závažná, náš lékař bohužel musel konstatovat už jen smrt,“ sdělil Michal Georgiev, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje.

Policisté následně s pomocí krizového interventa o tragédii informovali rodinu. Semilští kriminalisté se nyní zabývají tím, proč k nehodě vůbec došlo a jaké byly její okolnosti. Kvůli vyšetřování byla frekventovaná trať téměř na tři hodiny zastavena, provoz byl obnoven až v 19:40.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání