„Každým rokem se spojí všechny 4. ročníky naší školy, což jsou Modelářství a návrhářství, dále Oděvnictví a my, tedy Scénická a výstavní tvorba, aby spolu vytvořily absolventskou přehlídku. Ve třetím ročníku jsme volili témata a naše třída si vybrala fetiš,“ prozradila jedna ze studentek Natalie Akkadová.

Chtěli vytvořit něco trochu kontroverznějšího a živějšího, než bylo v předešlých letech. A to se povedlo. „Bohužel jsme tímto tématem trochu ťali do živého, až se nakonec stalo to, že jsme se od absolventské přehlídky oddělili a rozhodli se vytvořit svou vlastní výstavu na toto téma,“ těšila se Natalie.

Výstava není věnována pouze oděvu. Každý ze studentů pojal téma po svém. Někteří vytvořili video, jiní se zaměřili na scénický oděv a další zase na fotografie. Na výstavě se podílelo 20 absolventů.

Osmnáctiletí studenti mají chuť rozbořit určité společenské tabu, které se na fetiš dívá skrz prsty. „Každý přece máme nějakou tu libůstku, za kterou se třeba i stydíme. To se právě snažíme změnit, chceme touto výstavou dát najevo, že není třeba se stydět,“ zmínila Natalie.

Podívejte se na video z výstavy:

Bez těchto našich úchylek a libůstek bychom podle studentů nebyli sami sebou. Výstava tak neodkrývá jen pohled studentů na nejrůznější sexuální úchylky, ale snaží se lidem ukázat to, že není za co se stydět.

Akci můžete navštívit ve čtvrtek 26. ledna od 10 do 17 hodin.

Podívejte se, jak se výstava studentům povedla:

Fotogalerie
48 fotografií