Zdravotnické zařízení městské části Praha 4 v současnosti přijímá přihlášky do speciálního projektu, který chce posilovat pozici ohrožených žen ve věku 55 až 64 let na trhu práce v Praze.

„Nezaměstnané ženy v předdůchodovém věku mají na trhu práce velmi malé šance na uplatnění, protože často bývají ze strany zaměstnavatelů chápány jako pracovně neperspektivní. Naším cílem je tedy tuto ohroženou skupinu žen motivovat a podpořit je v aktivním vyhledávání alternativního uplatnění na trhu práce,“ uvedl ředitel zdravotnického zařízení Jan Schneider (HPP).

Plánovaný kurz rozdělí organizátoři do tří částí: proběhne teoretická část, praktická část a závěrečná kvalifikační zkouška. Její úspěšné absolventky tím budou moci získat vázanou živnost péče o dítě do 3 let věku a dostanou příležitost zastávat pozici chůvy v nově vznikajících dětských skupinách.

Po celou dobu trvání kurzu bude jeho účastnicím k dispozici motivační psycholožka a pracovní poradkyně, která po ukončení školení pomůže zájemkyním se zprostředkováním konkrétního zaměstnání.

Kurzy zdarma pro budoucí chůvy v Praze proběhnou ve dvou letech. Během tohoto ledna a února proběhnou osobní pohovory s uchazečkami, ze kterých vzejde skupina prvních patnácti účastnic samotného kurzu, který začne v březnu. Termín kvalifikační zkoušky lze očekávat během letošních letních prázdnin.

V roce 2018 vznikne prostor pro dalších 15 účastnic, během dvou ročníků tedy získá bezplatně celkem 30 žen předdůchodového věku možnost znovu se uchytit na trhu práce. Kromě podmínky o nezaměstnanosti nebo probíhající výpovědní lhůty u zaměstnavatele je ještě podmínkou, aby zájemkyně žily v Praze.

Další informace naleznete na e-mailu zdravotnického zařízení nebo na telefonním čísle 770 119 775.