Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Holčička na videu mlátila se psem o auto: Není to týrání, tvrdí veterináři

Autor: kru, dce - 
25. ledna 2017
16:10

Celé Česko odsoudilo na základě videa holku z Karviné za drsné chování k jejímu psovi. Případem se začala zabývat policie i magistrát. Dle předběžných zjištění nešlo o týrání. Pes zůstává dál u majitelů.

Blesk v prosinci navštívil sídliště, kde bylo video, na kterém dívenka točí psa na vodítku, pořízeno. A setkal se s lidmi, kteří viděli hlavní aktérku opakovaně psa trápit. „Několikrát jsem ji viděla, jak psa škrtí, tlačí k zemi a chová se k němu nepěkně. Jednou jsem ji i okřikla,“ řekla pejskařka Dominika.

Většina lidí video odsoudila. Patří mezi ně i karvinský pejskař Zdeněk. „Video jsem viděl a dle mého názoru je to týrání psa,“ konstatoval důchodce. Magistrát i policie oslovili veterináře a ti týrání zvířete nepotvrdili.

„Naši úředníci se obrátili na veterinární správu – ta jediná má totiž pravomoc určit, zda vůbec k týrání došlo. Její odborné stanovisko už máme – týrání se neprokázalo, vztah majitelů k pejskovi byl shledán standardním, tedy nedošlo ani k přestupku,“ uvedla mluvčí Karviné Šárka Swiderová.

Diskuze pod příspěvkem na facebookových stránkách Karviné ovšem prozrazuje, že veřejnost si myslí něco jiného. „Ano...ono je naprosto normální točit se psem na vodítku a škrtit ho! Pro některé. By mě zajímalo...v jaké veterinární klinice byl vyšetřen!“ napsala paní Nela.

„Tak to je síla. Opět skvělá práce odborníků. Čemu já se pořád divím. Tak příště místo křičení na holčičku vezmu raději vodítko. Taky to bude standardní? Myslím, že ano,“ píše paní Lucie.

„To zase do něj bude kopat?? Viděla jsem ji... znám ji... pejska by měli dát pryč, pokud je nemocná... oni si myslí, že to bude v pořádku?? Nebude, nemocná je a bude. Žádné Ty..Ty..Ty si myslím nepomůže...“ rozčiluje se další člověk.

Dle zjištění redakce se situace může obrátit a souzen může být autor šokujícího videa. To prý bylo upraveno. Policie se zatím k případu odmítla blíže vyjádřit.

0707 ( 31. ledna 2017 17:01 )

podle karvinského magistrátu jsou zřejmě jejich úředníci a policajti nesvéprávní???? Tak ať si ořečtou zákon na ochranu zvířat bezmozci!

iFender ( 31. ledna 2017 06:59 )

 Rottweiler by byl na toceni moc velikej a mohl by ji mazna pozdejc zakousnout.S tim malym to jde dobre ,okay a holka je prece marod.

0707 ( 27. ledna 2017 12:49 )

Je to skandální a šokující zároveň, je okamžitě třeba se obrátit na KVS v Ostravě Vítkovicích a s tím debilem je třeba zatočit a třísknout o auto, nejlépe ho vyhodit z okna na zaparkováné auto, které se nachází pod jeho pracovištěm!!!!!!!!

londynskypes ( 26. ledna 2017 14:33 )

pry holcicka NENE je to narozena ZRUDKA!bych ji chytil za hnaty a vomlatil ji o popelnici s f ini

sandokan500 ( 25. ledna 2017 21:05 )

Kdo nemá rad zvířata nemá rád lidi .Pejsek by ji měl za kousnout jako krysu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání