Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující video: Iráčtí vojáci mučili a popravili tři bojovníky ISIS!

Autor: lm - 
25. ledna 2017
21:41

Irácké vládní jednotky už mají pod kontrolou půlku Mosulu a s bojovníky ISIS nemají žádné slitování! Objevila se šokující nahrávka, která zachycuje, kterak iráčtí vojáci brutálně mučí a popravují zajatce z řad islamistů. Video pobouřilo i Organizaci spojených národů (OSN).

Mosul je posledním velkým městem, které ISIS v Iráku kontroluje. Radikálové jej obsadili v roce 2014. Armáda začala proti ISIS v Mosulu bojovat loni v říjnu a ofenzivu vedla z východu, severu a jihu. Armádě se podařilo dostat řece Tigris, která městem protéká zhruba v polovině od severu k jihu. Pod kontrolou má tedy východní, větší část města.

Se zajatými bojovníky ISIS nemají vojáci žádné slitování a bez milosti je popravují. Dokazuje to i šokující video z Mosulu, které se objevilo na internetu. Vojáci v uniformách na něm vlečou ulicemi tři teroristy a ostatní do nich kopou. Následně jsou zastřeleni. Nesestříhané video zachycuje i vojáka, který popravenému zajatci dupe po hlavě.

Chování iráckých jednotek pobouřilo mezinárodní organizace OSN a Amnesty International. OSN vyzvalo iráckou vládu, aby „brutální týrání a vraždy“ tří zajatců vyšetřila. Amnesty International kritizovala popravu 31 mužů, kteří byli minulý týden ve velmi rychlých procesech odsouzeni na smrt za masové zabíjení vojáků z roku 2014. Podle organizace jsou popravy „dalším důkazem toho, že irácké úřady pohrdají respektováním lidských práv a trest smrti zneužívají ve jménu bezpečnosti“.

Video  Iráčtí vojáci prý mučí a popravují bojovníky ISIS.  - Youtube/adelpira adel
Video se připravuje ...

karelka ( 1. září 2017 20:00 )

Vojáci se naučili zacházení od nich samotných, ještě bych je zahnal do klese a polil benzínem, parchanty.

vaber ( 26. ledna 2017 09:56 )

 máte pravdu je to zběř hezkou a hodnou válku umějí jen američtí zlatí hoši ,třeba tu v Iráku,

santikxauz ( 26. ledna 2017 03:46 )

To je ještě štěstí,že to dělají ochránci USA z Iráku,kdyby to dělali vládní vojska Asadovi armády,tak by OSN vyskakovala až do stropu.

milofr ( 26. ledna 2017 00:09 )

V OSN jsou hodně velký vypatlanci, jinak Iráčtí vojáci konají jen správnou věc "OKO ZA OKO-ZUB ZA ZUB"

almr ( 25. ledna 2017 23:13 )

Podle OSN by je měli vsadit do vězení ,kde budou mít jídlo,vodu ,internet a ještě si mohou stěžovat na noční prohlídky cel.

Zobrazit celou diskusi